Teater og litteratur

Teater og litteratur er med for første gang i Trap-sammenhæng, fordi de kan gøre os klogere på den enkelte lokalitet eller en kommunes kulturhistorie.

Netop stedets betydning har i disse år stor bevågenhed inden for den litteraturhistoriske forskning. I Trap vil der være fokus på, hvordan det enkelte sted har påvirket en forfatter, og hvordan forfatteren har valgt at beskrive et bestemt sted eller egn, fx barndomsegnen.

Teaterlivet kan fortælle om kulturlivets muligheder. Eksempelvis har afstanden til de store, anerkendte teatre spillet en afgørende rolle for, hvordan det lokale teaterliv har udfoldet sig. Har det været muligt at se de store forestillinger, er teatre kommet på turné, eller har man selv måttet sætte noget i værk? Endvidere kan populære egnsspil afspejle engagement i lokalhistorien.

  • Hjørring Revyen

Trap Danmark i løssalg og abonnement

Alle produkter fra Trap Danmark 6. udgave kan købes enkeltvist gennem din foretrukne boghandler. Både de indbundne bind, kommunebøgerne i paperback og planokortene, du kan indramme og hænge op.

Du kan også abonnere direkte på Trap Danmarks indbundne bogværk på 34 bind og få bindene leveret, når de udkommer.

Abonnér

Merete Harding
Fagredaktør for historie, teater og litteratur

Merete er cand.mag. og ph.d. i historie. Hun har gennem en årrække været ekstern lektor ved Københavns Universitet og har herudover været involveret i mange forlagsprojekter, heriblandt som fagredaktør på Den Store Danske Encyklopædi.