Geologi

Geologi og landskabets dannelseshistorie er en vigtig del af fortællingen om en kommune.

Her får man et overblik over hvorfor landskabet, der omgiver os, er fladt eller bakket, hvorfor der lige løber en å, eller hvorfor kystklinten er så høj. Geologien danner også et godt grundlag for gode sammenhænge mellem de forskellige fagdiscipliner.

Stenalderfolket boede langs gamle kystklinter, der nu ligger inde i landet, forskellige typer bebyggelse som herregårde, enkeltgårde eller landsbyer er ofte anlagt i forhold til jordarter, det samme gælder forskellige typer skove, der vokser på forskellige typer jordarter afsat af vand, is, eller vind.

Der findes derfor mange spændende historier om dannelsen af hver enkelt kommunes landskab, og vi er i fuld gang med at lavet gode illustrationer, der forklarer denne udvikling gennem tid.

  • Læsø fra luften
  • Hjørring 29-01

Abonnér på hele bogværket

Få bogværkets 34 indbundne bind leveret direkte til døren. Og flere fordele. Et abonnement koster 299,- kr. pr. måned i 48 måneder. Du kan til enhver tid opsige abonnementet. Du modtager de tre første bind, når du har betalt første rate.

Abonnér

Anne Mehlin Sørensen
Fagredaktør for geologi

 

Anne er cand.scient. og ph.d. i geologi. Hun var tidligere post doc ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, hvor hun bl.a. udarbejdede indstillingen af Stevns Klint til UNESCO’s Verdensarvsliste.

Se hele holdet bag