Geologi

Geologi og landskabets dannelseshistorie er en vigtig del af fortællingen om en kommune.

Her får man et overblik over hvorfor landskabet, der omgiver os, er fladt eller bakket, hvorfor der lige løber en å, eller hvorfor kystklinten er så høj. Geologien danner også et godt grundlag for gode sammenhænge mellem de forskellige fagdiscipliner.

Stenalderfolket boede langs gamle kystklinter, der nu ligger inde i landet, forskellige typer bebyggelse som herregårde, enkeltgårde eller landsbyer er ofte anlagt i forhold til jordarter, det samme gælder forskellige typer skove, der vokser på forskellige typer jordarter afsat af vand, is, eller vind.

Der findes derfor mange spændende historier om dannelsen af hver enkelt kommunes landskab, og vi er i fuld gang med at lavet gode illustrationer, der forklarer denne udvikling gennem tid.

  • Læsø fra luften
  • Hjørring 29-01

Trap Danmark i løssalg og abonnement

Alle produkter fra Trap Danmark 6. udgave kan købes enkeltvist gennem din foretrukne boghandler. Både de indbundne bind, kommunebøgerne i paperback og planokortene, du kan indramme og hænge op.

Du kan også abonnere direkte på Trap Danmarks indbundne bogværk på 34 bind og få bindene leveret, når de udkommer.

Abonnér

Anne Mehlin Sørensen
Fagredaktør for geologi

 

Anne er cand.scient. og ph.d. i geologi. Hun var tidligere post doc ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, hvor hun bl.a. udarbejdede indstillingen af Stevns Klint til UNESCO’s Verdensarvsliste.

Se hele holdet bag