Trap Danmark på Historiske Dage 25. – 26. marts 2017

|

Igen i år deltager Trap Danmark på Historiske Dage i Øksnehallen, København. Historiske Dage er et slaraffenland for den historisk interesserede med foredrag, inspiration, debatter og inspirerende samtaler. Museer, forlag, arkiver, medier og historiske foreninger er repræsenteret på forskellige stande.

Kom og mød os på vores stand. Vi glæder os til at hilse på dig, vise dig vores første tekstbind og give dig et indblik i det kommende digitale Trap. Du kan også møde os ved nedenstående optrædener i løbet af weekenden. To af optrædenerne tager afsæt i indholdet fra første tekstbind om de tre nordjyske kommuner – Frederikshavn, Hjørring og Læsø:

Lørdag kl. 11:20 (Rød scene)
Klostrenes magt før Reformationen
Med afsæt i Børglumkloster og Stygge Krumpen – beskrevet i Trap Danmarks 6. udgave – diskuteres klostrenes magt i Danmark op til Reformationen. Mød ph.d. i middelalderhistorie og lektor ved Københavns Universitet Johnny Grandjean Gøgsig Jakobsen og fagredaktør for historie hos Trap Danmark Merete Harding i en samtale om magt og indflydelse.

Lørdag kl. 13:30 (DR K-scene)
Det nye Trap Danmark historie, kultur, natur
Oplev Uffe Ellemann-Jensen, arkæolog og museumsinspektør Jeanette Varberg, historieformidler Liv Thomsen og Trap Danmarks chefredaktør Niels Elers Koch i en panelsamtale om den 6. udgave, og hvorfor det er vigtigt, at danskerne opdager historien – og Danmark – med Trap.

Søndag kl. 15:50 (Rød scene)
Død, forlis og vrag i Nordjylland
Trap Danmarks 6. udgave fortæller om de farlige farvande omkring Skagen Odde, der rummer spor efter mange skæbnesvangre skibsforlis. Oplev marinarkæolog og museumsinspektør ved Nordjyllands Kystmuseum Jan Hammer Larsen i en samtale med fagredaktør for arkæologi hos Trap Danmark Claus Rohden Olesen. Hør f.eks. om skibet, der sank på den nordlige side af Grenen og dukkede op på den sydlige!

Moderator på de tre samtaler er Tine Maria Winther.

Læs mere, og se hele programmet på www.historiske-dage.dk