Trap Danmark: Hedensted Kommune udkommer 29. sept. 2020

|

PRESSEMEDDELELSE
NY TRAP DANMARK BOG OM HEDENSTED KOMMUNE

Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Forsidefoto: Juelsminde Havn & Marina
Foto: Mads Krabbe/Trap Danmark, 2019

Trap Danmark: Hedensted Kommune
udkommer den 29. september 2020

Få omfattende viden om Hedensted Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 126 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Tørring til Hjarnø og fra Hvirring til Juelsminde.

Gå med på Hærvejen, besøg Uldum Højskole og Glud Museum. Bliv klogere på Kalvestene og på Møgelkærs historie, der rækker tilbage til begyndelsen af 1400-tallet. Læs om kyststrækningen i den østlige del af kommunen og om erhvervsvirksomheder som Palsgaard og Glud & Marstrand. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Hedensted Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 13: Horsens, Odder, Samsø, Hedensted og er suppleret med et kort over Hedensted Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Kasper Glyngø.

Opdag Danmark – med Trap.

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/hedensted-kommune/

 

Fakta

Bogen er på 100 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Hedensted Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 219,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 29. september 2020. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som plankort til at indramme og hænge op på væggen.

 

Fra bind til kommunebog

I april 2020 udkom den 354 sider store Trap Danmark, 6. udgave bind 13: Horsens, Odder, Samsø, Hedensted i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Hedensted Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Hedensted Kommune.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmark lancerer også digitale tjenester. trap.lex.dk giver allerede nu adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Hedensted Kommune vil dog først blive tilgængeliggjort digitalt i løbet af 2021.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

 

Eksempler på indhold:

 

De efterfølgende billeder og billedtekster stammer fra Trap Danmark: Hedensted Kommune.
Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning på www.trap.dk/presse

                           

As Hoved

 Foto: Mads Krabbe/Trap Danmark, 2019 – download billedet på www.trap.dk/presse   

De stejle klinter ved As Hoved viser tydeligt, hvordan havet eroderer sig ind i halvøens øst- og nordvendte kyst. Aflejringerne, som er blottet i den eroderede kyststrækning, går mere end 400.000 år tilbage i tiden og stammer fra de tre seneste istider. En stor del af halvøen dækkes af As Hoved Skov, og efterhånden som havet gnaver sig ind i klinten, sker der skred, som får de mest kystnære træer til at falde ned på stranden.

 

Juelsminde Kirke


Foto: Mads Krabbe/Trap Danmark, 2019 – download billedet på www.trap.dk/presse

Juelsminde Kirke fra 1911‑12 er tegnet i historicistisk stil af Johannes Magdahl Nielsen som korskirke. Kirkegården fra samme tid er traditionelt anlagt omgivet af bøgehække. I 1995 blev den udvidet med en skovkirkegård tegnet af landskabsarkitekt J.P. Junggreen Have og arkitekt Jørn Ginnerup.

 

Søren Knudsen og Glud Museum 

 Foto: Kjeld Hjort Christiansen/Glud Museum – download billedet på www.trap.dk/presse      

Grundlæggeren af Glud Museum, Søren Knudsen, fotograferet ca. 1954‑55 ved indgangen til sit tyskinspirerede bindingsværkshus Hildesheim, som han selv var med til at bygge i 1906. Huset blev i 1991 overdraget til Glud Museum.

Søren Knudsens fascination af landlig byggeskik blev vakt på rejser til bl.a. Finland, Tyskland, Paris og København.