Trap Danmark: Vesthimmerlands Kommune udkommer 29. januar 2018.

Pressemeddelelse,

 

Trap Danmark: Vesthimmerlands Kommune udkommer 29. januar 2018.

En ny indbydende bog med 96 siders kvalitetsindhold om Vesthimmerlands Kommune udkommer 29. januar 2018. I et blødt og bøjeligt omslag – lige til at tage med over i sofaen for at fordybe sig i kommunens natur, kultur og historie. Eller til at tage med på opdagelsestur.

Trap Danmark: Vesthimmerlands Kommune er faglig og velskrevet viden om Morsø Kommune – flot illustreret med både historiske fotos og helt nye billeder. Bagerst i bogen er endvidere indlagt et folde-ud-kort over kommunen i målestoksforholdet 1:75.000.
Trap Danmark: Vesthimmerlands Kommune er for alle borgere, besøgende, turister og andre, der vil vide det væsentligste om kommunens natur og landskab, historie, byer, kultur samt samfunds- og erhvervsliv.

Fra det mest almindelige til det mest specielle
Få omfattende viden om Vesthimmerlands Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 151 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Aggersund til Fjelsø og fra Livø til Torup. Læs om Johannes V. Jensen og historierne om det Himmerland, der er blevet forbundet med kimbrerne. Få viden om Gundestrupkarret, Vitskøl Kloster og fundene ved Aggersundbroen. Tag med til musikhuset ALFA, og få indsigt i Salling Kirke og Frederiks VII’s kanal. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

 

Bogen er baseret på indholdet om Vesthimmerlands Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 6: Morsø, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord og er suppleret med et kort over kommunen i målforholdet 1:75.000 og et forord af borgmester Per Bach Laursen.

I oktober 2017 udkom bind 6 af Trap Danmark på 376 sider om Morsø, Vesthimmerlands, Rebild og Mariagerfjord Kommuner. Det er indholdet om Vesthimmerlands Kommune i dette bind, der nu bliver til en selvstændig kommunebog henvendt til en bredere målgruppe og tilføjet et folde-ud-kort.

 

Trap Danmarks redaktion står for at indsamle, redigere og formidle faglig viden om hele Danmark. Indholdet skrives af udvalgte fageksperter og konsolideres af fagkonsulenter. I alt har 151 forskere og eksperter bidraget til tilblivelsen af Trap Danmark: Vesthimmerlands Kommune. Trap Danmark har desuden et fagligt råd, der har fastlagt de overordnede redaktionelle principper og kriterier samt bidraget til kvalitetssikringen.

Vejledende udsalgspris for Trap Danmark: Vesthimmerlands Kommune er kr. 199,95.

Bogen kan bestilles hos alle landets boghandlere og købes online f.eks. på www.arnoldbusck.dk/trap, www.bog-ide.dk eller www.saxo.com
Se mere på https://trap.dk/kommunebog/vesthimmerlands-kommune/

 

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i 2018. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis ønsket.

 

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected] eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

 

 

Eksempler på indhold i Trap Danmark: Vesthimmerlands Kommune

Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf. Billederne kan downloades i høj kvalitet på www.trap.dk/presse/

 

 

ERTEBØLLE HOVED

Ertebølle Hoved

 

 

Foto: Tao Lytzen/Trap Danmark

 

De 55 mio. år gamle mørke vulkanske askelag træder tydeligt frem i klinten

ved Ertebølle Hoved.

 

 

STENSTRANDE

Lendrup Strand

Foto: Tao Lytzen/Trap Danmark

 

Stenstrande er et almindeligt syn langs Vesthimmerlands Kommunes varierede kyster. De mange sten er levested for dyrearter, som kræver et hårdt underlag. Her sidder fx rurer og blåmuslinger fasthæftet på stenene, der konstant skrabes rene for alger af strandsneglenes raspetunger.

 

 

 

 

LØGSTØR

Løgstør

Foto: Tao Lytzen / Trap Danmark

 

Aftensolen kaster sine sidste stråler over det gamle fiskerleje og den senere købstad

Løgstør. Beliggenheden ved Løgstør Bredning har til alle tider været afgørende for

byens økonomi; fra sildefiskeri til turisme.