Trap Danmark: Vejle Kommune udkommer 14. april 2021

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE
NY TRAP DANMARK BOG OM VEJLE KOMMUNE

Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Vejle Kommune
udkommer den 14. april 2021

Få omfattende viden om Vejle Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 124 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Langelund til Hvidbjerg og fra Thyregod til Ågård. Læs om Grejs Å og et af landets tidligste industrimiljøer. Få historien om Egtvedpigen og Jellingmonumenterne, og bliv klogere på Randbøl Hede, sjældne orkidéer og kystklinten ved Hvidbjerg. Gudenås udspring, Fjordenhus og GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er også med, ligesom broen, boldklubben og bomuldsspinderierne har fået plads. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Vejle Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 15: Billund, Vejle, Fredericia og er suppleret med et kort over Vejle Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Jens Ejner Christensen.

Opdag Danmark – med Trap.

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/vejle-kommune/

 

Fakta

Bogen er på 152 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Vejle Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 279,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 14. april 2021. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

 

Fra bind til kommunebog

I november 2020 udkom den 336 sider store Trap Danmark bind 15: Billund, Vejle, Fredericia i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Vejle Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Vejle Kommune.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

 Trap Danmark lancerer også digitale tjenester. trap.lex.dk giver allerede nu adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Vejle Kommune vil dog først blive tilgængeliggjort digitalt senere i 2021.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller nek@trap.dk
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller pl@trap.dk

 

Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet.
Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

Vejle Fjord

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2019 – download på www.trap.dk/presse 

Roen har lagt sig over Vejle Fjord på en sen eftermiddag i december, hvor det eneste, som bryder stilheden, er den stille plasken fra pagajer, som rytmisk gennembryder vandet. Mens kano- og kajaksejladsen på næsten hele Vejle Å er begrænset til perioden fra 16. juni til 31. december, må man sejle på Vejle Fjord året rundt. Og sejladsen på både åen og fjorden er så populær, at Vejle kan bryste sig af hele to kajakklubber: den forholdsvis nye Kano- og Kajakklubben Vejle Å fra 2010 og Vejle Kajakklub, hvis klubhus er anlagt på en flydende ø i Vejle Havn.

 Runestenene foran Jelling Kirke

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2019 – download på www.trap.dk/presse 

Runestenene foran Jelling Kirke. Den store sten i baggrunden th., hvor en Kristusfremstilling omviklet af drageslyng svagt anes, er kong Harald Blåtands sten med »Danmarks dåbsattest«. For at beskytte stenene mod tæring og nedbrydning blev et glashus med klimastyring bygget rundt om dem i 2011.

 

Egtved Kirke

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2019 – download på www.trap.dk/presse 

I Egtved Kirke blev der omkring år 1500 malet en fremstilling af dødedansen. Kalkmaleriet er i forbindelse med en restaurering omkring 1970 blevet aftrukket og sat op på en plade og placeret på nordvæggen. På den ca. 10 m lange og 1,5 m høje frise er vist 11 dødningeskeletter og ni mænd i vild dans ind i døden. Hovederne var blevet nedhugget tidligere, men ud fra klædedragt kan det sluttes, at forskellige samfundslag er repræsenteret; her ses konge, kardinal, landsknægt m.m. Motivet dødedans skal minde om livets forgængelighed, og at døden rammer alle uanset rang.