Trap Danmark: Vejen Kommune udkommer 13. juni 2021

Pressemeddelelse,


NY TRAP DANMARK BOG OM VEJEN KOMMUNE

 

Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Vejen Kommune
udkommer den 13. juni 2021

Få omfattende viden om Vejen Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 132 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Glejbjerg til Store Andst og fra Hovborg til Øster Lindet.

Læs om både Kongeå, Skibelund Krat og københavnerplantager. Bliv klogere på højskolerne i Rødding og Askov, få historien bag Højskolesangbogen og læs om kunstneren, der skabte Trold, der vejrer Kristenkød. Villa Baldersbæk, Jels Vikingespil, Solar A/S og Museet på Sønderskov er også med, ligesom Jelssøerne og den engang så mægtige Farrisskov har fået plads. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Vejen Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 16: Vejen, Kolding, Haderslev og er suppleret med et kort over Vejen Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Egon Fræhr.

Opdag Danmark – med Trap.

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/vejen-kommune/

 

Fakta

Bogen er på 100 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Vejen Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 13. juni 2021. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

Fra bind til kommunebog

I marts 2021 udkom den 320 sider store Trap Danmark: Vejen, Kolding, Haderslev i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Vejen Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Vejen Kommune.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmark lancerer også digitale tjenester. trap.lex.dk giver adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Vejen Kommune vil dog først blive tilgængeliggjort digitalt senere i 2021.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller nek@trap.dk
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller pl@trap.dk

 

Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet.
Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

 

Klelund Plantage

 Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020 – download på www.trap.dk/presse

Solen står lavt over Klelund Plantage, hvor snorlige skovveje skærer sig gennem beplantningerne for at mødes i fem- og syvstjerner. Plantagen er indhegnet som dyrehave, men i modsætning til traditionelle dyrehaver er dens hovedformål at fremme den biologiske mangfoldighed, bl.a. gennem den græsning og det slid, der påføres af de udsatte krondyr og vildsvin.

 

Vandmøllen Knagmølle ved Kongeå

 Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020 – download på www.trap.dk/presse

Vandmøllen Knagmølle ligger ved Kongeå, hvor det 4,5 m høje hjul drev møllen. Den nuværende bygning blev opført i 1780, men der har været en mølle på stedet siden middelalderen. Oprindelig hed den Lundsgårds Mølle og var en kornmølle. I ca. 1830 blev den til en stampemølle, der skulle knuse dyreknogler til benmel, der blev brugt som dyrefoder og gødning. Knagmølle blev fredet i 1959.

 

Søndergade i Brørup

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020 – download på www.trap.dk/presse

Søndergade i Brørup er en del af det vejforløb, der løber gennem hele byen fra syd mod nord. Nord for jernbanen, der krydser Søndergade, bliver gaden til Nørregade og længere mod nord til Vejlevej. Mod syd bliver vejen til Ribevej. Nørregade-Søndergade udgør byens hovedgade med handel og service, og det er også byens mest trafikerede.