Trap Danmark: Varde Kommune udkommer 14. april 2021

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE
NY TRAP DANMARK BOG OM VARDE KOMMUNE

Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Varde Kommune
udkommer den 14. april 2021

Få omfattende viden om Varde Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 133 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Blåvands Huk til Tofterup og fra Ølgod til Skallingen. Læs om løvklitterne, hvor løvkronerne af begravede egetræer stikker frem fra sandet, og om Oksbøl Kaserne, der er kommunens største arbejdssted. Tag med til kunstnernes Nymindegab, den genskabte Filsø eller de brede sandstrande ved Vesterhavet, og bliv klogere på kirkerne, andelsbevægelsen, flodperlemuslingen og den omfattende kystturisme. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Varde Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 14: Varde, Esbjerg, Fanø og er suppleret med et kort over Varde Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Erik Buhl.

Opdag Danmark – med Trap

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/varde-kommune  

Fakta

Bogen er på 132 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Varde Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 249,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 14. april 2021. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

Fra bind til kommunebog

I november 2020 udkom den 336 sider store Trap Danmark bind 14: Varde, Esbjerg, Fanø i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Varde Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Varde Kommune.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmark lancerer også digitale tjenester. trap.lex.dk giver allerede nu adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Varde Kommune vil dog først blive tilgængeliggjort digitalt senere i 2021.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

 

Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet.
Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse

Det gamle rådhus

 Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020 – download på www.trap.dk/presse 

Det gamle rådhus, tegnet af L.A. Winstrup og opført i 1872, er Vardes fjerde rådhus. Rådhuset havde administrative funktioner frem til 1976 og benyttes i dag til vielser og repræsentative formål. I 1982 tegnede Grønne og Thorup Varde Biblioteks hovedbygning, som er bygget sammen med rådhuset.

 

Houstrup Strand

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2019 – download på www.trap.dk/presse 

To ryttere er på vej op langs Houstrup Strand på en sen augustdag, hvor det næsten mennesketomme kystlandskab vidner om, at årets turistsæson går på hæld. Selv om Varde Kommunes ca. 83 km lange kystlinje ligger ud til både Vesterhavet og Vadehavet, er det især den vindomsuste Vesterhavskyst med brede sandstrande, der i sommerhalvåret tiltrækker flokke af badegæster og havsportsudøvere.

 

Fiskerboder

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2019 – download på www.trap.dk/presse 

Ved fjordbredden nord for vejdæmningen ved Nymindegab har lokale historieentusiaster i 1970’erne opført en række boder til minde om de oprindelige fiskerboder, som lå oven for kystskrænten mod syd og var indrettet til såvel beboelse som til arbejde og opbevaring af redskaber.