Trap Danmark: Svendborg Kommune udkommer 22. februar 2022.

Pressemeddelelse,

NY TRAP DANMARK BOG OM SVENDBORG KOMMUNE

 

Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Svendborg Kommune
udkommer den 22. februar 2022

 

Få omfattende viden om Svendborg Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 129 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Ulbølle til Lundeborg og fra Hesselager til Bjerreby på Tåsinge.

Læs om det maritime Svendborg, Det Sydfynske Øhav og om landets største sten. Besøg Svendborg Teater og Gymnastikhøjskolen i Ollerup, og bliv klogere på Cittaslow-bevægelsen, Valdemars Slot, jernalderlandsbyen Gudme og på kommunens erhvervsliv. Få indblik i hasselmus, GOG Håndbold, Naturama og betydningsfulde kunstnere som Kai Nielsen og Nini Theilade. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Svendborg Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 20: Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland, Ærø og er suppleret med et kort over Svendborg Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Bo Hansen.

Opdag Danmark – med Trap.

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/svendborg-kommune/


F
akta

Bogen er på 108 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Svendborg Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 22. februar 2022. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

 

Fra bind til kommunebog

I september 2021 udkom den 320 sider store Trap Danmark: Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland, Ærø i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Svendborg Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Svendborg Kommune.

 

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

 

Trap Danmark findes også på trap.lex.dk, der giver adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indhold om Svendborg Kommune indgår ligeledes i denne tjeneste.

 

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

 

Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet.
Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

Dammestenen

 

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download på www.trap.dk/presse  

Nordøst for Hesselager ligger Danmarks største sten, Dammestenen, som er en 10 m høj granitblok med en vægt på ca. 1.000 tons. Stenen er en vandreblok, som Bælthavisen formentlig slæbte med fra Sverige på sin vej vestover i sidste istid. Et sagn fortæller, at en troldkvinde blev så træt af klokkernes ringen fra Hesselager Kirke, at hun kastede stenen efter kirken. Eftersom hun ikke ramte kirken, vender hun tilbage hver julenat, og den, som vover at se hende sidde på den store sten, vil selv blive forvandlet til sten.

 

Det maritime Svendborg

 

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download på www.trap.dk/presse  

Som led i undervisningen er to skibsførerstuderende i gang med at øve sig i en af SIMACs virkelighedsnære Full Mission Bro Simulatorer. Bro Simulatoren kan også forbindes med maskinrumssimulatoren. Samlet giver det de studerende mulighed for at få rutine i at styre mere end 100 hydrodynamiske skibsmodeller.

 

Svendborg Teater

 

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download på www.trap.dk/presse  

Svendborg Teater på hjørnet af Teatergade og Skolegade. Det er et velbevaret og fornemt eksempel på teaterbyggeri i provinsen fra slutningen af 1800-tallet. Ved en renovering 2006‑07 er teaterets facader ført tilbage til dets originale palæstil og er blevet malet i grå farver.