Trap Danmark: Sønderborg Kommune udkommer 13. juni 2021

Pressemeddelelse,

NY TRAP DANMARK BOG OM SØNDERBORG KOMMUNE

Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Sønderborg Kommune
udkommer den 13. juni 2021

Få omfattende viden om Sønderborg Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 142 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Tørsbøl til Mommark Klint og fra Nordborg til Skelde.

Læs om slottene Gråsten, Augustenborg, Nordborg og Sønderborg, og bliv klogere på alt fra Nydam Mose og Nydambåden til Gendarmstien og det nye Alsion, der danner ramme om viden, uddannelse og kultur. Slaget ved Dybbøl i 1864, Danfoss og ringriderfesten er naturligvis også med, ligesom teglindustrien og Broager Kirke har fået plads. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Sønderborg Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 17: Tønder, Aabenraa, Sønderborg og er suppleret med et kort over Sønderborg Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Erik Lauritzen.

Opdag Danmark – med Trap.

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/soenderborg-kommune/

 

Fakta

Bogen er på 136 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Sønderborg Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 249,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 13. juni 2021. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

 

Fra bind til kommunebog

I marts 2021 udkom den 364 sider store Trap Danmark: Tønder, Aabenraa, Sønderborg i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Sønderborg Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Sønderborg Kommune.

 

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

 

Trap Danmark lancerer også digitale tjenester. trap.lex.dk giver adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Sønderborg Kommune vil dog først blive tilgængeliggjort digitalt senere i 2021.

 

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller nek@trap.dk
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller pl@trap.dk

 

Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet.
Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

Kong Christian X’s Bro

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020 – download på www.trap.dk/presse

Kong Christian X’s Bro forbinder Jylland med Als over den sydlige del af Als Sund. Broen blev indviet i 1930 af Christian 10. På billedet ser man mod Als og Sankt Marie Kirken.

 

Stensigmose Klint

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020 – download på www.trap.dk/presse

I Stensigmose Klint ser man et snit gennem den randmoræne, der omkranser Vemmingbund og danner Dybbøl Banke. Klinten består af aflejringer fra både næstsidste istid, mellemistiden Eem og sidste istid. Pollenanalyser fra tørvelagene viser, at området i Eem var dækket af først en lysåben birke-fyrre-skov og senere af en tættere egeskov.

 

Gråsten Slot

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020 – download på www.trap.dk/presse

Fra nordøstbredden spejler Gråsten Slot malerisk sine hvidkalkede bygninger i Slotssøens blanke vand. Selv om den fiskerige sø huser mange store karper, er slottets karpeopdræt foregået i karpedammene bag slottet og i »prinsessesøerne« i Rinkenæs Skov. Af hensyn til både kongehuset og søens dyreliv er fiskeri i Slotssøen normalt ikke tilladt, men af og til åbnes der for, at lokale lystfiskere i kortere perioder kan teste fiskelykken på søens gedder og de store karper.