Trap Danmark: Slagelse Kommune udkommer 31. maj 2022

Pressemeddelelse,

Download bogens forside i høj opløsning her

Trap Danmark: Slagelse Kommune
udkommer den 31. maj 2022

Få omfattende viden om Slagelse Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 134 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Halsskov til Kirkerup og fra Nordruplund til Omø.

Læs om vikingeborgen Trelleborg, det magtfulde Tårnborg og om de gamle købstæder Slagelse, Korsør og Skælskør. Få indblik i Flådestation Korsør og Gardehusarkasernen, som er blandt de store arbejdspladser. Bliv klogere på Storebæltsforbindelsen, psykiatrisygehuset i Slagelse og på Guldagergaard i Skælskør. Hellig Anders og de berygtede kvinder på Sprogø er med, ligesom Harboes Bryggeri og klokkefrøerne på Agersø har fået plads. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Slagelse Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 23: Slagelse, Næstved og er suppleret med et kort over Slagelse Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Knud Vincents.


Opdag Danmark – med Trap.

Bogens hjemmeside: https://trap.dk/kommunebog/slagelse-kommune/

 

Fakta

Bogen er på 136 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Slagelse Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 249,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 31. maj 2022. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

 

Fra bind til kommunebog

I december 2021 udkom den 252 sider store Trap Danmark: Slagelse, Næstved i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Slagelse Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Slagelse Kommune.

 

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmark findes også på trap.lex.dk, der giver fri adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indhold om Slagelse Kommune indgår ligeledes i denne tjeneste.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 5241 0041 eller [email protected]