Trap Danmark: Skive Kommune udkommer 22. november 2019

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE
NY TRAP DANMARK BOG OM SKIVE KOMMUNE

Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Skive Kommune udkommer den 22. november 2019

Få omfattende viden om Skive Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 106 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Fur til Rønbjerg og fra Lihme til Virksund.

Bliv klogere på Spøttrup Borg, og få viden om både Limfjordens østers og Jenlefester i Aakjærs kunstnerhjem. Læs om alt fra egnsdragter og dialekter til moler og kommunens store virksomheder. Krabbesholm, Glyngøre og Flyndersø er også med. Det samme er historien om Tarok. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Skive Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 7: Lemvig, Struer, Skive, Holstebro og er suppleret med et kort over Skive Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Peder Christian Kirkegaard.

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/skive-kommune/

Fakta

Bogen er på 112 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Skive Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 219,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere.

6 stjernet anmeldelse

I september måned i år udkom den 348 sider store Trap Danmark: Lemvig, Struer, Skive, Holstebro i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Bogen blev godt modtaget med en 6-stjernet anmeldelse i Nordjyske Stiftstidende. Det er indholdet om Skive Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Skive Kommune.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

 Trap Danmark vil også fra 2019 lancere digitale tjenester. Det drejer sig bl.a om en webbaseret tjeneste, der giver adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Skive Kommune vil dog først blive tilgængeliggjort digitalt i løbet af 2020.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

 

Eksempler på indhold:

 

De efterfølgende billeder og billedtekster stammer fra Trap Danmark: Skive Kommune.
Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning på www.trap.dk/presse

GLYNGØRE FYR

Foto: Angelina Owino/Trap Danmark. Download billedet på www.trap.dk/presse 

Det 12 m høje Glyngøre Fyr, som er et klassisk rød- og hvidstribet jernfyrtårn fra 1911, ligger på Glyngøre Havn og er et såkaldt vinkelfyr med tromlelinse. Fyret markerer den nordvestligste del af halvøen Salling, der udgør størstedelen af Skive Kommune. Ca. 2 km syd herfor ligger Sallingsundbroen, der forbinder Salling med Mors mod vest. Fyret fungerer som vartegn for havn og by.

 

KÅS SKOV

Foto: Angelina Owino/Trap Danmark. Download billedet på www.trap.dk/presse 

På nordsiden af halvøen Kås danner krogede, vejrbidte alm. ege og vinterege et af landets fineste egekrat, Kås Skov. På skovbunden og stammerne vokser en stor mangfoldighed af mosser og laver, hvoraf flere er såkaldte gammelskovsindikatorer. De vidner om, at Kås Skov formentlig er en af Danmarks ældste og mest oprindelige skove. Skovens morbund huser blåbær, bølget bunke, alm. kohvede og alm. gedeblad, mens man på den mere næringsrige muldbund bl.a. kan finde hvid anemone, storblomstret kodriver, desmerurt og dagpragtstjerne. Skoven har desuden et rigt insektliv, der bl.a. omfatter sjældenheder som brun pletvinge, lille pupperøver og træsvampebillen Combocerus glaber. Halvøen Kås med Kås Skov blev fredet i 1941. Derudover er halvøen udpeget som habitatområde.

 

SKIVE GL. RÅDHUS

Foto: Angelina Owino/Trap Danmark. Download billedet på www.trap.dk/presse 

Skive Gl. Rådhus er opført i 1846 af N.S. Nebelong. Det er en symmetrisk, klassicistisk bygning i pudset murværk med valmet tag og et fremtrædende midterparti. Torvet foran bygningen har i forbindelse med en generel fornyelse af gågaderne 2004‑05 fået ny granitbelægning. Belægningen er udformet af tre forskellige farver granit, der tilsammen danner et mønster af havørreder, som svømmer i cirkler omkring hinanden. Havørrederne er en reference til Skives byvåben, og pladsen er tegnet af tegnestuen Schønherr.

 

HANCOCK BRYGGERIERNE A/S

Foto: Angelina Owino/Trap Danmark. Download billedet på www.trap.dk/presse 

På Humlevej i Skive ligger det familieejede Hancock Bryggerierne A/S med knap 40 ansatte (2017). Bryggeriet brygger hvidtøl, pilsner, adskillige specialøl og sodavand. I 1892 købte Christian Christiansen et lille konkursramt hvidtølsbryggeri. Han udviklede produktionen til også at omfatte sodavandsproduktion, og fabrikken blev delt i to grene: ølbryggeriet Thordal, opkaldt efter hustruens barndomshjem, og sodavandsfabrikken (mineralvandsfabrikken) Krystal. I 1954 blev fabrikken omdøbt til Hancock.