Trap Danmark: Roskilde Kommune udkommer 31. maj 2022

Pressemeddelelse,

Download bogens forside i høj opløsning her

Trap Danmark: Roskilde Kommune
udkommer den 31. maj 2022

Få omfattende viden om Roskilde Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 129 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Svogerslev til Trekroner og fra Jyllinge til Viby.

Læs om Roskildes middelalderklostre, Vikingeskibsmuseet og om kommunens kreative bydel, Musicon. Bliv klogere på den storslåede Roskilde Domkirke, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og få indblik i både Roskilde Festival, RAGNAROCK og Roskilde Universitet (RUC). Fuglelivet ved Gundsømagle Sø, Kattingesøerne og den nye Trekroner Kirke er med, ligesom DTU Risø og bestræbelserne mod oversvømmelser har fået plads. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Roskilde Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 22: Roskilde, Lejre, Greve, Solrød og er suppleret med et kort over Roskilde Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Tomas Breddam.

Opdag Danmark – med Trap.

Bogens hjemmeside: https://trap.dk/kommunebog/roskilde-kommune/ 

 

Fakta

Bogen er på 124 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Roskilde Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 249,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 31. maj 2022. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

 

Fra bind til kommunebog

I november 2021 udkom den 302 sider store Trap Danmark: Roskilde, Lejre, Greve, Solrød i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Roskilde Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Roskilde Kommune.

 

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmark findes også på trap.lex.dk, der giver fri adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indhold om Roskilde Kommune indgår ligeledes i denne tjeneste.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 5241 0041 eller [email protected]