Trap Danmark: Rebild Kommune udkommer 29. januar 2018.

Pressemeddelelse,

Trap Danmark: Rebild Kommune udkommer 29. januar 2018.

En ny indbydende bog med 108 siders kvalitetsindhold om Rebild Kommune udkommer 29. januar 2018. I et blødt og bøjeligt omslag – lige til at tage med over i sofaen for at fordybe sig i kommunens natur, kultur og historie. Eller til at tage med på opdagelsestur.

Trap Danmark: Rebild Kommune er faglig og velskrevet viden om Rebild Kommune – flot illustreret med både historiske fotos og helt nye billeder. Bagerst i bogen er endvidere indlagt et folde-ud-kort over kommunen i målestoksforholdet 1:75.000.

Trap Danmark: Rebild Kommune er for alle borgere, besøgende, turister og andre, der vil vide det væsentligste om kommunens natur og landskab, historie, byer, kultur samt samfunds- og erhvervsliv.

Fra det mest almindelige til det mest specielle
Få omfattende viden om Rebild Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 153 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Øster Hornum til Stenild og fra Kongens Tisted til Lille Brøndum. Få viden om det bakkede istidslandskab, Lindenborg Gods, kunsten og flagermusene i Thingbæk Kalkminer. Tag med til REGAN Vest i Rold Skov, læs om røverne, Bettefanden og St.St. Blicher, og få viden om Henius, udvandringen til USA og Rebildfesten. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Rebild Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 6: Morsø, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord og er suppleret med et kort over kommunen i målforholdet 1:75.000 og et forord af borgmester Leon Sebbelin.

I oktober 2017 udkom bind 6 af Trap Danmark på 376 sider om Morsø, Vesthimmerlands, Rebild og Mariagerfjord Kommuner. Det er indholdet om Rebild Kommune i dette bind, der nu bliver til en selvstændig kommunebog henvendt til en bredere målgruppe og tilføjet et folde-ud-kort.

Trap Danmarks redaktion står for at indsamle, redigere og formidle faglig viden om hele Danmark. Indholdet skrives af udvalgte fageksperter og konsolideres af fagkonsulenter. I alt har 153 forskere og eksperter bidraget til tilblivelsen af Trap Danmark: Rebild Kommune. Trap Danmark har desuden et fagligt råd, der har fastlagt de overordnede redaktionelle principper og kriterier samt bidraget til kvalitetssikringen.

Vejledende udsalgspris for Trap Danmark: Rebild Kommune er kr. 199,95.

Bogen kan bestilles hos alle landets boghandlere og købes online f.eks. på www.arnoldbusck.dk/trap, www.bog-ide.dk eller www.saxo.com
Se mere på https://trap.dk/kommunebog/rebild-kommune/

 

 

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i 2018. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis ønsket.

 

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected] eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

 


Eksempler på indhold i Trap Danmark: Rebild Kommune

Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf. Billederne kan downloades i høj kvalitet på www.trap.dk/presse/

 

 

THINGBÆK KALKMINER

bundgaards Museum i Thingbæk Kalkminer

 

Foto: Tao Lytzen/Trap Danmark

 

Thingbæk Kalkminer ligger placeret ved Lindenborg Ådal med udsigt til Rebild

Bakker mod øst. Inde i kalkminen har besøgende siden 1935 kunnet opleve Anders

Bundgaards skulpturer. Hver vinter kan der også ses fem forskellige arter af flagermus, som overvintrer i kalkminen.

 

ROLD SKOV

Lindenborg Gods. Skovhugst.

Foto: Tao Lytzen/Trap Danmark

 

Tre fjerdedele af Rold Skov er på private hænder med Lindenborg Gods

A/S som den største enkeltejer. Godsets skovselskab producerer især rødgran, der anvendes til konstruktionstræ i byggeriet.

 

FRENDRUP NIHØJE

Gravhøjene Frendrup Nihøje på et af de højeste steder i Himmerland – 105 m over havet.

 

Foto: Tao Lytzen / Trap Danmark

 

Med sin beliggenhed på et højdedrag 105 m over havet kan Frendrup Nihøje ses på

lang afstand. Højene må derfor have været et vigtigt holdepunkt for datidens rejsende. Som navnet antyder, blev der oprindelig anlagt ni høje i tiden ca. 1700-1100 f.Kr., men i dag er der kun syv tilbage. Ingen af højene er arkæologisk undersøgte.