NY TRAP DANMARK BOG OM ODSHERRED KOMMUNE
Download bogens forside på www.trap.dk/presse
Trap Danmark: Odsherred Kommune
udkommer den 22. februar 2022
Få omfattende viden om Odsherred Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 131 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Yderby Lyng på Sjællands Odde til Kongsøre Skov og fra Korshage til Hørve.
Læs om landets største sommerhuskommune, om landindvindingen af Lammefjord og om Geopark Odsherred, der er Danmarks første UNESCO Geopark. Få indblik i Odsherredbuerne og Veddinge Bakker, og bliv klogere på livet i Nykøbing S, Asnæs, Hørve og Vig. Bispeborgen Dragsholm, Solvognen og Odsherred Teater er med, ligesom Vallekilde Højskole og turistattraktionen Sommerland Sjælland er beskrevet. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.
Bogen er baseret på indholdet om Odsherred Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 21: Odsherred, Holbæk, Kalundborg og er suppleret med et kort over Odsherred Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Karina Vincentz.
Opdag Danmark – med Trap.
Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/odsherred-kommune/
Fakta
Bogen er på 96 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Odsherred Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 22. februar 2022. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.
Fra bind til kommunebog
I september 2021 udkom den 292 sider store Trap Danmark: Odsherred, Holbæk, Kalundborg i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Odsherred Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Odsherred Kommune.
Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.
De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.
Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.
Trap Danmark findes også på trap.lex.dk, der giver adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indhold om Odsherred Kommune indgår ligeledes i denne tjeneste.
Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk
Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]
Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet.
Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse
Rørvig Havn
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark, 2020 – download på www.trap.dk/presse
Fiskerhuse og ruser på Rørvig Havn. Kommunens tre havne, Nykøbing Sjælland Havn, Odden Havn og Rørvig Havn, fungerer som indgang til Geopark Odsherred fra vandsiden. Kommunen er populær blandt lystfiskere. Det kommercielle fiskeri er stort set ophørt.
Sommerhuse i Odsherred
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark, 2021 – download på www.trap.dk/presse
Arne Jacobsen tegnede sommerhuset Knarken til sig selv og familien. Sommerhuset fra 1937‑38 ligger ved Gudmindrup Lyng ud til Sejerø Bugt. Det har siden 2011 været ejet af Realdania By & Byg og indgår i deres samling af fredede og bevaringsværdige ejendomme. Sommerhuset blev fredet i 1985.
Kongsøre Skov
Foto: Thomas Bille, 2020 – download på www.trap.dk/presse
Kongsøre Skov når helt ud til kysten, hvor havet gradvis eroderer skrænterne og med jævne mellemrum får de krogede træer til at vælte ned på den smalle, stenede strand. Betydningen af navnet Kongsøre er omdiskuteret, men da ordet øre i oldtidsskrifter betyder »halvø«, skal stednavnet formentlig tolkes som »kongens halvø«. Snarere end omvendt har langdyssen Kong Øres Grav inde i skoven sandsynligvis også taget navn efter området, og det er tvivlsomt, at der nogensinde skulle have eksisteret en kong Øre.