Trap Danmark: Nordfyns Kommune udkommer 24. november 2021

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE
NY TRAP DANMARK BOG OM NORDFYNS KOMMUNE

Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Nordfyns Kommune
udkommer den 24. november 2021

 

Få omfattende viden om Nordfyns Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 133 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Skåstrup Strand til Enebærodde og fra Agernæs til Væde syd for Morud.

Få forklaringen på, hvorfor kommunen er så rig på landbrug. Læs om Gyldensteen, Langesøskovene og om skovæblernes og billernes Æbelø. Tag med til skibssætningen i Glavendrup og til Danmarks Kartoffel Museum, og læs om både Otterup, Bogense og Søndersø. Hans Christian Andersen Airport, Nordfyns Rosenfestival og Palby Fyn Cup har også fået plads. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Nordfyns Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 18: Middelfart, Assens, Nordfyn, Kerteminde, Nyborg og er suppleret med et kort over Nordfyns Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Morten Andersen.

Opdag Danmark – med Trap.

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/nordfyns-kommune/

 

Fakta

Bogen er på 84 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Nordfyns Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 24. november 2021. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

Fra bind til kommunebog

I juni 2021 udkom den 369 sider store Trap Danmark: Middelfart, Assens, Nordfyn, Kerteminde, Nyborg  i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Nordfyns Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Nordfyns Kommune.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmark lancerer også digitale tjenester. trap.lex.dk giver adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Nordfyns Kommune vil dog først blive tilgængeliggjort digitalt i 2022.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet.
Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse

Otterup

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download i høj opløsning på www.trap.dk/presse

Syd for Otterup får røde valmuer kornmarken til at bløde, som gjorde de et bevidst, sangvinsk forsøg på at bibringe det bleggrønne kulturlandskab en smule kulør. Førhen var kornvalmuen et almindeligt syn i markerne, især i vintersæden, men selv om den er gået tilbage, er den farvestrålende sommerblomst stadig at finde i og langs kornmarkerne i den intensivt opdyrkede centrale del af Nordfyns Kommune.

Æbelø 

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download i høj opløsning på www.trap.dk/presse

Det smalle drag, Brådet, som strækker sig fra sydspisen af Æbelø og ned til Æbelø Holm, er skabt af materiale, som bølgerne har eroderet ud af Æbelø i nord og ført sydpå, hvor der er læ. Det lyse sediment i vandet på begge sider af draget viser, at processerne stadig foregår. Som på et transportbånd bevæger det eroderede materiale sig langs draget for at aflejres på Æbelø Holm, der gradvis vokser i bredden.

Gyldensteen

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download i høj opløsning på www.trap.dk/presse 

Omgivet af et ældre voldanlæg og en bro ligger den fredede herregård Gyldensteen. Hovedbygningen i renæssancestil er fra 1640 og opført i teglsten på granitkvadre. De senere ombygninger har helt op til i dag været relativt tro mod den oprindelige stil. Haven omkring var oprindelig i barok, men er i dag landskabelig med kastanje- og lindealléer.