Trap Danmark: Morsø Kommune udkommer 29. januar 2018

Pressemeddelelse,

Trap Danmark: Morsø Kommune udkommer 29. januar 2018.

En ny indbydende bog med 96 siders kvalitetsindhold om Morsø Kommune udkommer 29. januar 2018. I et blødt og bøjeligt omslag – lige til at tage med over i sofaen for at fordybe sig i kommunens natur, kultur og historie. Eller til at tage med på opdagelsestur.

Trap Danmark: Morsø Kommune er faglig og velskrevet viden om Morsø Kommune – flot illustreret med både historiske fotos og helt nye billeder. Bagerst i bogen er endvidere indlagt et folde-ud-kort over kommunen i målestoksforholdet 1:75.000.
Trap Danmark: Morsø Kommune er for alle borgere, besøgende, turister og andre, der vil vide det væsentligste om kommunens natur og landskab, historie, byer, kultur samt samfunds- og erhvervsliv.

Fra det mest almindelige til det mest specielle
Få omfattende viden om Morsø Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 149 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Sejerslev til Sillerslev og fra Karby til Nykøbing M. Få viden om Hanklit og Feggeklit, læs om udnyttelsen af moleret, og tag med til skaldyrsfestivalen, Legindbjerge og Kulturmødet Mors. Bliv klogere på Dueholm Kloster, Morsø Jernstøberi og det ottekantede forsamlingshus i Øster Jølby, og supplér med viden om fastelavnsbåden, Limfjordsteatret og Janteloven. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Morsø Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 6: Morsø, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord og er suppleret med et kort over kommunen i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Hans Ejner Bertelsen.

I oktober 2017 udkom bind 6 af Trap Danmark på 376 sider om Morsø, Vesthimmerlands, Rebild og Mariagerfjord Kommuner. Det er indholdet om Morsø Kommune i dette bind, der nu bliver til en selvstændig kommunebog henvendt til en bredere målgruppe og tilføjet et folde-ud-kort.

 

Trap Danmarks redaktion står for at indsamle, redigere og formidle faglig viden om hele Danmark. Indholdet skrives af udvalgte fageksperter og konsolideres af fagkonsulenter. I alt har 149 forskere og eksperter bidraget til tilblivelsen af Trap Danmark: Morsø Kommune. Trap Danmark har desuden et fagligt råd, der har fastlagt de overordnede redaktionelle principper og kriterier samt bidraget til kvalitetssikringen.

Vejledende udsalgspris for Trap Danmark: Morsø Kommune er kr. 169,95.

Bogen kan bestilles hos alle landets boghandlere og købes online f.eks. på www.arnoldbusck.dk/trap, www.bog-ide.dk eller www.saxo.com
Se mere på www.trap.dk/kommunebog/morsoe-kommune/

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i 2018. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis ønsket.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected] eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

  Eksempler på indhold i Trap Danmark: Morsø Kommune

Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf. Billederne kan downloades i høj kvalitet på www.trap.dk/presse/

 

Vilsundbroen set fra Vilsund færgekro

VILDSUNDBROEN

 

Foto: Tao Lytzen/Trap Danmark

 

I 2013 blev Sundbys nye lystbådehavn indviet. Havnen er placeret ved Vilsundbroen nordvest for Sundby. Vilsundbroen, der forbinder

Mors med Thy og er en del af rute 26, blev indviet i 1939 og er en 382,3 m lang klapbro med fem buefag.

 

SKARREGAARD

Skarresøerne

Foto: Tao Lytzen/Trap Danmark

 

På landbrugsmuseet Skarregaard træder man ind i en tidslomme fra 1950, og man kan opleve, hvordan en gård var indrettet på den tid. Skarregaard er et typisk eksempel på en vestjysk studegård. Gården drives i dag som museum og økologisk landbrug.

BLÅMUSLINGER

Muslingefiskeri Nykøbing Mors

Foto: Tao Lytzen / Trap Danmark

 

Blåmuslinger landes i havnen i Nykøbing M. I 2017 havde knap 40 fartøjer tilladelse til at fiske muslinger i Limfjorden. Fiskeriet kræver en række tilladelser, og sæsonen er meget afhængig af muslingernes kødprocent og forekomsten af alger.

 

MOA

MOA er et team med fokus på at øge livskvaliteten, for borgere +65 i Morsø kommune. Dette gøres gennem omsorg og aktiviteter, som bliver tilpasset den enkelte borgers ønsker og interesser.

Foto :Tao Lytzen/Trap Danmark

Det mobile omsorgs- og aktivitetsteam (MOA) på udflugt i Nykøbing M. MOA er et tilbud til morsingboer over 65 år. Med hjælp fra frivillige er der mange muligheder for ture og samvær.