Trap Danmark: Middelfart Kommune udkommer 24. november 2021

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE
NY TRAP DANMARK BOG OM MIDDELFART KOMMUNE

Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Middelfart Kommune
udkommer den 24. november 2021

 

Få omfattende viden om Middelfart Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 125 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Fænø Kalv til Harndrup og fra Strib til Wedellsborghalvøen.

Læs om den vigtige forbindelse til Jylland, om Røjle Klint og om landets første hængebro. Bliv klogere på både marsvinejagt og CLAY Keramikmuseum Danmark, og læs om oversvømmede stenalderbosættelser bl.a. i Tybrind Vig. Få et indblik i erhvervslivet, fx Fiberline, og tag med til KulturØen, Hindsgavl og kommunens nye bæredygtige rådhus. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Middelfart Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 18: Middelfart, Assens, Nordfyn, Kerteminde, Nyborg og er suppleret med et kort over Middelfart Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Johannes Lundsfryd Jensen.

Opdag Danmark – med Trap.

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/middelfart-kommune/

  

Fakta

Bogen er på 88 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Middelfart Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 24. november 2021. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

 

Fra bind til kommunebog

I juni 2021 udkom den 369 sider store Trap Danmark: Middelfart, Assens, Nordfyn, Kerteminde, Nyborg  i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Middelfart Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Middelfart Kommune.

 

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

 Trap Danmark lancerer også digitale tjenester. trap.lex.dk giver adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Middelfart Kommune vil dog først blive tilgængeliggjort digitalt i 2022.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

 

Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet.
Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

Gamborg

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download i høj opløsning på www.trap.dk/presse

Vest for Gamborg ligger voldstedet Gamborg i form af to banker, der er adskilt og afgrænset af grave. Voldstedet udgør resterne af borgen, der blev omtalt for først gang i 1286 under navnet Gamleborrig, da den blev pantsat til hertugerne af Sønderjylland. Voldstedet ligger ud til Ellebæk Vig, som afgrænses af fastlandet mod nord og af Svinø mod syd. Stort set hele kysten langs Ellebæk Vig kantes af strandeng.

  

Hindsgavl Dyrehave

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download i høj opløsning på www.trap.dk/presse

En flok krondyr og et enkelt dådyr boltrer sig på den åbne slette i Hindsgavl Dyrehave. Den indhegnede dyrehave blev indviet i september 2009 som en del af Naturparken Hindsgavl og består af 85 ha slette og 80 ha skov. I 2010 blev der udsat 12 krondyr fra Jægersborg Dyrehave samt 48 dådyr fra Haderslev Dyrehave og Jægersborg Dyrehave. Dyrene trivedes, og i dag har Hindsgavl Dyrehave en samlet hjortebestand på ca. 250 voksne dyr.

 

Strib

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download i høj opløsning på www.trap.dk/presse

Strib ligger på næsset Strib Odde i Lillebælt. Næssets og byens vestligste punkt markeres af Strib Odde Fyr. Det første fyr blev opført her i 1883 i form af et 6 m højt jerntårn. Det nuværende 21 m høje murede, hvide fyr blev bygget i år 1900. Bag fyret breder Strib sig mod øst, sydøst og syd.