Trap Danmark: Mariagerfjord Kommune udkommer 29. januar 2018.

Pressemeddelelse,

 

Trap Danmark: Mariagerfjord Kommune udkommer 29. januar 2018.

En ny indbydende bog med 124 siders kvalitetsindhold om Mariagerfjord Kommune udkommer 29. januar 2018. I et blødt og bøjeligt omslag – lige til at tage med over i sofaen for at fordybe sig i kommunens natur, kultur og historie. Eller til at tage med på opdagelsestur.

Trap Danmark: Mariagerfjord Kommune er faglig og velskrevet viden om Mariagerfjord Kommune – flot illustreret med både historiske fotos og helt nye billeder. Bagerst i bogen er endvidere indlagt et folde-ud-kort over kommunen i målestoksforholdet 1:75.000.
Trap Danmark: Mariagerfjord Kommune er for alle borgere, besøgende, turister og andre, der vil vide det væsentligste om kommunens natur og landskab, historie, byer, kultur samt samfunds- og erhvervsliv.

Fra det mest almindelige til det mest specielle
Få omfattende viden om Mariagerfjord Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 157 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Øster Hurup til Handest og fra Hvilsom til Als. Læs om det todelte landskab og den ca. 40 km lange tærskelfjord, som »døde« i 1997, og få viden om Hohøj Saltudvinding A/S, Fyrkat og Stinesmindeskibet. Bliv klogere på Hadsundbroen, Hobro Kirke og rosendron-ninger i Mariager, og tag med til Rold Skov, Havnø Mølle og Bies Gård. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

 

Bogen er baseret på indholdet om Mariagerfjord Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 6: Morsø, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord og er suppleret med et kort over kommunen i målforholdet 1:75.000 og et forord af borgmester Mogens Jespersen.

 

I oktober 2017 udkom bind 6 af Trap Danmark på 376 sider om Morsø, Vesthimmerlands, Rebild og Mariagerfjord Kommuner. Det er indholdet om Mariagerfjord Kommune i dette bind, der nu bliver til en selvstændig kommunebog henvendt til en bredere målgruppe og tilføjet et folde-ud-kort.

 

Trap Danmarks redaktion står for at indsamle, redigere og formidle faglig viden om hele Danmark. Indholdet skrives af udvalgte fageksperter og konsolideres af fagkonsulenter. I alt har 157 forskere og eksperter bidraget til tilblivelsen af Trap Danmark: Mariagerfjord Kommune. Trap Danmark har desuden et fagligt råd, der har fastlagt de overordnede redaktionelle principper og kriterier samt bidraget til kvalitetssikringen.

Vejledende udsalgspris for Trap Danmark: Mariagerfjord Kommune er kr. 199,95.

Bogen kan bestilles hos alle landets boghandlere og købes online f.eks. på www.arnoldbusck.dk/trap, www.bog-ide.dk eller www.saxo.com
Se mere på https://trap.dk/kommunebog/mariagerfjord-kommune

 

 

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i 2018. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis ønsket.

 

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected] eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

 

 

 

 

 

 

 


Eksempler på indhold i Trap Danmark: Mariagerfjord Kommune

Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf. Billederne kan downloades i høj kvalitet på www.trap.dk/presse/

 

 

MUSLINGER

Opskyllede muslinger ved byen Mariager

Foto: Tao Lytzen/Trap Danmark

 

Opskyl af muslinger langs Mariager Fjord. Mens blåmuslingerne hæfter sig fast til underlaget med stærke byssustråde, lever både hjertemuslingerne og de store sandmuslinger nedgravet i sandet. Her ernærer de sig ved at filtrere småpartikler fra vandet gennem ånderørene, hvis mundinger strækkes op over havbunden.

 

MARIAGERKLOSTER

Mariager Kloster

Foto: Tao Lytzen/Trap Danmark

 

Mariagerkloster var i middelalderen blandt landets største klosteranlæg, men i århundredernes løb er det blevet kraftigt reduceret. Nonnekoret blev revet ned ca. 1588, hvor det blev besluttet af omlægge klosteret til kongelig avlsgård. Siden hærgede tyske og svenske besættelsestropper anlægget i 1600-tallet, og i 1720’erne blev nonneklosteret nedbrudt. Store dele af kirken blev revet ned i 1780’erne, og i begyndelsen af 1800-tallet måtte munkeklosteret lade livet. Tilbage af klosteranlægget er i dag en mindre bygnini to stokværk (billedet).

 

 

HOBRO

Lystbådehavn i Hobro

Foto: Tao Lytzen / Trap Danmark

 

Hobro Både- og Fiskerihavn ligger i Hobros sydøstlige udkant. Herfra er der udsigt

til villaerne på Nedre Strandvej og Strandvej på den nordlige side af Mariager

Fjord.