Årets sidste udgivelse fra Trap Danmark kommer 10. december
Download billeder af bogen i høj opløsning på www.trap.dk/presse
Trap Danmark: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Frederiksberg udkommer 10. december 2018.
Trap Danmarks 6. udgave, bind 29 giver en omfattende og rigt illustreret, stedsspecifik viden om Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Frederiksberg Kommuner.
I alt har 186 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Virum til Skovshoved og fra Raadvad til Søndermarken.
Bliv klogere på Hubertusjagten i Jægersborg Dyrehave, særprægene ved Frederiksbergs kvarterer samt tunneldalen, der går fra Klampenborg til Lyngby Sø. Få viden om forfattere, kunstnere og arkitekter som Dan Turèll, Bjørn Wiinblad og Arne Jacobsen. Besøg Experimentarium, Bernstorff Slotshave og Brobæk Mose med det rige planteliv. Få viden om den industrielle bygningsarv på Frederiksberg og Danmarks industrilandskab ved Mølleå, læs om CBS og DTU, og fortsæt til virksomheder som Haldor Topsøe og Hempel. Tag med til den romanske Gentofte Kirke og til Lyngby Kirke med Christian Lemmerz’ nye alterparti. Læs om Gotvedinstituttet, og oplev De Små Haver på Pile Allé, som ligger rundt om hjørnet fra Zoologisk Have. Bliv klogere på Marienborg, Frederiksberg Slotskirke og omdannelsen af Tuborg Havn. Læs om galopbaner, Cirkusrevyen og om langhuse fra den yngre germanske jernalder.
Trap Danmark har det væsentligste med.
Fra det mest almindelige til det mest specielle.
Hvordan bindet er blevet til
Trap Danmarks redaktion står for at indsamle, redigere og formidle faglig viden om hele Danmark. Indholdet skrives af udvalgte fageksperter og konsolideres af fagkonsulenter. Trap Danmark har desuden et fagligt råd, der sikrer de overordnede redaktionelle retningslinjer. Se mere på www.trap.dk/holdet-bag
Pris og sidetal
Vejledende udsalgspris for det indbundne bind Trap Danmark: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Frederiksberg er 419,95 kr., og sidetallet er 316. Bogen kan købes hos boghandlere i hele landet og hos internetboghandlere.
Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.
De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.
Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.
Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i 2019. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis ønsket.
—
Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk
Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]
Eksempler på indhold
i Trap Danmark: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Frederiksberg
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf. Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse
GALOP I GENTOFTE
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede i høj opløsning på www.trap.dk/presse
I Gentofte Kommune ligger de to traditionsrige væddeløbsbaner Klampenborg Galopbane og Charlottenlund Travbane. Klampenborg Galopbane blev indviet i 1910 under navnet Klampenborg Væddeløbsbane. Enkelte af de gamle træbygninger, bl.a. tribunebygningen, er velbevarede eksempler på nordisk byggestil. Det er Danmarks eneste bane, hvor der kun bliver afholdt galopløb, heraf det mest prestigefyldte, Dansk Derby, der finder sted i august. En anden tradition er Damernes Dag i september, hvor hoppernes løb er i fokus, og kvinderne iklæder sig deres fineste skrud og hatte.
CHARLOTTENLUND STRANDPARK
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede i høj opløsning på www.trap.dk/presse
Mellem Charlottenlund Skov og Øresund ligger Charlottenlund Strandpark. Oprindelig hørte den til Ibstrup Dyrehave, der blev anlagt af Christian 4. i 1622. Siden 1932, hvor Gentofte Kommune overtog arealerne, har de været offentligt tilgængelige. Charlottenlund Strandpark har siden 1932 været offentlig, og i sommermånederne er den en populær sol- og badedestination. Fortgården benyttes i dag som campingplads, og på volden mod Øresund ligger en restaurant. Ved strandparkens nordlige ende ligger Charlottenlund Søbad, som i 1985 blev bygget som permanent anlæg af Gentofte Kommune og siden har været drevet af den private forening Charlottenlund Søbad.
RÅDHUSET I LYNGBY
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede i høj opløsning på www.trap.dk/presse
Lyngby Rådhus har en karakteristisk, konkav form med en facade i grønlandsk marmor, kobbertag og mørke vinduesrammer i teak. Det er tegnet af Hans Erling Langkilde og Ib Martin Jensen, der vandt arkitektkonkurrencen i 1938, og blev opført 1939‑41. I det indre er rådhuset også gennemført med inventar, møbler, belysning og kunstværker, der er tegnet specielt til rådhuset. Her er bl.a. fresker af Georg Jacobsen og træudskæringer af Frantz V. Hansen, og Ejnar Nielsen har dekoreret bryllupssalen. Lyngby Rådhus blev fredet i 2014.
TAARBÆK HAVN
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede i høj opløsning på www.trap.dk/presse
Taarbæk Havn ligger ved Øresundskysten. Havnen blev indviet i 1866 og har siden været en livsnerve for byen. Først som havn for det erhvervsfiskeri, der brødfødte hovedparten af byens borgere, og senere som rekreativt område for lokale og besøgende fra både land og hav.
GAMMEL KONGEVEJ PÅ FREDERIKSBERG
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede i høj opløsning på www.trap.dk/presse
Den trafikerede Gammel Kongevej set mod øst. Vejen, der strækker sig fra Frederiksberg Rådhus i vest til Sankt Jørgens Sø i øst, eksisterede allerede i 1500-tallet, men blev udbygget og ændrede navn til Kongevejen i 1600-tallet. Da Frederiksberg Allé blev anlagt 1700‑04, skiftede Kongevejen navn til Gammel Kongevej. I dag er den en livlig handels- og butiksgade.
FREDERIKSBERG SLOT
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede i høj opløsning på www.trap.dk/presse
Frederiksberg Slot set nede fra Frederiksberg Have; Dannebrog vajer fra Flagbalkonen, og lindetræer flankerer stierne mod haven. Slottet ligger højt, så ved vintertid med snefald er der mulighed for at fornøje sig med at kælke på terrasserne ned fra slottet. Frederiksberg Slot blev opført på Frederiksberg Bakke, det højeste punkt nærmest det middelalderlige København, omgivet af Frederiksberg Have og Søndermarken samt siden 1859 med Zoologisk Have som nærmeste nabo. Det fremstår i dag som en enkel, gulkalket bygning i italiensk barokstil.