PRESSEMEDDELELSE
NY TRAP DANMARK BOG OM LEMVIG KOMMUNE
Download bogens forside på www.trap.dk/presse
Trap Danmark: Lemvig Kommune udkommer den 22. november 2019
Få omfattende viden om Lemvig Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 108 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Thyborøn til Møborg og fra Ferring til Gudum.
Læs om alt fra Bovbjerg og Sneglehuset til strandinger og forlis ved den barske vestkyst. Bliv klogere på, hvordan kystsikring skaber rekreative områder i Lemvig Havn, og få viden om Klosterheden, der er landets største hedeplantage. Niels Bjerre og Thøger Larsen er også med. Det samme er Livets gang i Lidenlund. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.
Bogen er baseret på indholdet om Lemvig Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 7: Lemvig, Struer, Skive, Holstebro og er suppleret med et kort over Lemvig Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Erik Flyvholm.
Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/lemvig-kommune/
Fakta
Bogen er på 92 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Lemvig Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere.
6 stjernet anmeldelse
I september måned i år udkom den 348 sider store Trap Danmark: Lemvig, Struer, Skive, Holstebro i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Bogen blev godt modtaget med en 6-stjernet anmeldelse i Nordjyske Stiftstidende. Det er indholdet om Lemvig Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Lemvig Kommune.
Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.
De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.
Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.
Trap Danmark vil også fra 2019 lancere digitale tjenester. Det drejer sig bl.a om en webbaseret tjeneste, der giver adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Lemvig Kommune vil dog først blive tilgængeliggjort digitalt i løbet af 2020.
Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk
Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]
Eksempler på indhold:
De efterfølgende billeder og billedtekster stammer fra Trap Danmark: Lemvig Kommune.
Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning på www.trap.dk/presse
HØJTLIGGENDE ISTIDSLANDSKAB VED LEM VIG
Foto: Angelina Owino/Trap Danmark. Download billedet på www.trap.dk/presse
Fra Lemvig Marina mellem Lemvig og Gjellerodde er der god udsigt til overdrevene og landbrugsarealerne i det højtliggende istidslandskab på østsiden af Lem Vig. Den 1‑2 km brede og 5 km lange vig er en del af den tunneldal, som strækker sig mod syd ind i Lemvig Sødal.
BRONZEALDERHØJE VED RAMME
Foto: Angelina Owino/Trap Danmark. Download billedet på www.trap.dk/presse
Der er kun få spor af bopladser fra bronzealderen, men de mange bronzealderhøje viser, at egnen var tættere befolket, end bopladssporene antyder. Vest for landsbyen Ramme, tæt på Rammedige, ligger et højdedrag med 13 bronzealderhøje. Den smukke højgruppe er en del af et langstrakt bælte af gravhøje kaldet Oldtidsvejen. Gravhøjsbæltet strækker sig fra Hagebro ved Karup Å, rundt nord for Holstebro, op mod Fabjerg og ud til Vesterhavet ved Dybe. Gravhøjene følger en landfærdselsåre med oprindelse i yngre stenalder.
SNEGLEHUSET I THYBORØN
Foto: Angelina Owino/Trap Danmark. Download billedet på www.trap.dk/presse
I Thyborøns vestligste del, hvor Sneglevej løber ud i Klitvej, ligger Sneglehuset. Både udvendigt og indvendigt er huset dækket af mønstre skabt af muslingeskaller og sneglehuse. Huset er en af byens største turistattraktioner, og besøgende kan bl.a. se en samling af flaskeskibe, der er udstillet i huset.
MUSEET FOR RELIGIØS KUNST I LEMVIG
Foto: Angelina Owino/Trap Danmark. Download billedet på www.trap.dk/presse
Museet for Religiøs Kunst, der blev indviet i 1994 og udvidet allerede i 1998, ligger ud til Lem Vig. Museets grundstamme er billedkunstneren Bodil Kaalunds værker. I dag er indsamlingsområdet religiøs kunst fra 1900- og 2000-tallet. Parallelt hermed vises skiftende udstillinger.