Trap Danmark: Kolding Kommune udkommer 13. juni 2021

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE
NY TRAP DANMARK BOG OM KOLDING KOMMUNE

 

Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Kolding Kommune
udkommer den 13. juni 2021

 

Få omfattende viden om Kolding Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 141 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Vamdrup til Sønder Stenderup og fra Viuf til Bjerndrup.

Læs om Koldinghus, Skamlingsbanken og Christiansfeld, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Bliv klogere på Kolding Fjord, museet Trapholt, spillestedet Godset og Designskolen Kolding. Kolding Egnsteater og Georg Jensen Damask er også med, ligesom Alfa Laval Kolding og en særlig koldingensisk hatsvamp har fået plads. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Kolding Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 16: Vejen, Kolding, Haderslev og er suppleret med et kort over Kolding Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Jørn Pedersen.

Opdag Danmark – med Trap.

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/kolding-kommune/

 

Fakta

Bogen er på 132 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Kolding Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 249,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 13. juni 2021. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

Fra bind til kommunebog

I marts 2021 udkom den 320 sider store Trap Danmark: Vejen, Kolding, Haderslev i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Kolding Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Kolding Kommune.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmark lancerer også digitale tjenester. trap.lex.dk giver adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Kolding Kommune vil dog først blive tilgængeliggjort digitalt senere i 2021.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller nek@trap.dk
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller pl@trap.dk

 

Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet. Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

Højskamling

 

På Højskamling står både obelisken til minde om den danske sag og en høj flagstang, hvorfra Dannebrog dagligt vajer. Tilladelsen til at flage med splitflag blev givet i 1891. Obeliskens noget forvitrede udseende skyldes, at den blev sprængt af preusserne og delene herefter solgt på auktion. Det lykkedes dog at få opkøbt de 25 sten med ituslåede kanter og hjørner og samlet den igen.

 

Kolding Å

 

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020 – download på www.trap.dk/presse

Kolding Å snor sig gennem landskabet syd for Ejstrup, hvor den følger jernbanen mod øst til Kolding. I forbindelse med anlæggelsen af jernbanen i 1866 blev en 300 m lang strækning af åen vest for Ejstrup udrettet, men ellers har åen fået lov at slå sine naturlige folder på resten af strækningen opstrøms den tidligere stationsby.

 

SlotssøBadet

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020 – download på www.trap.dk/presse

Fra det store glasparti er der direkte udsigt over Slotssø, og taget nærmest svæver over badelandet med det passende navn SlotssøBadet. I 1992 udskrev Kolding Kommune en arkitektkonkurrence om en ny svømmehal som erstatning for det tidligere friluftsbad fra 1954. Tegnestuen Nøhr & Sigsgaard Arkitektfirma A/S vandt konkurrencen, og SlotssøBadet blev indviet i 1994. I 2008 fik SlotssøBadet endnu en udvidelse med wellnesscenteret Dronning Dorotheas Badstue.