Trap Danmark: Køge Kommune udkommer 8. juni 2022

Pressemeddelelse,

Download bogens forside i høj opløsning her

Trap Danmark: Køge Kommune
udkommer den 8. juni 2022

Få omfattende viden om Køge Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 125 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Slimminge til Køge og fra Lille Skensved til Algestrup.

Læs om vikingeborgen Borgring, herregårdene Svenstrup og Gammel Køgegård samt om Køge Ås, der er landets længste ås. Bliv klogere på arbejdspladser som Køge Havn, Skandinavisk Transport Center og Sjællands Universitetshospital, Køge. Få viden om Borup, Ejby og Bjæverskov og om fuglelivet på Ølsemagle Revle. KØS Museum for kunst i det offentlige rum og Slaget i Køge Bugt i 1710 har også fået plads. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Køge Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 24: Sorø, Ringsted, Køge, Faxe, Stevns og er suppleret med et kort over Køge Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Marie Stærke.

Opdag Danmark – med Trap.

Bogens hjemmeside: https://trap.dk/kommunebog/koege-kommune/

Fakta

Bogen er på 96 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Køge Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 8. juni 2022. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

 

Fra bind til kommunebog

I februar 2022 udkom den 367 sider store Trap Danmark: Sorø, Ringsted, Køge, Faxe, Stevns i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Køge Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Køge Kommune.

 

Om Trap Danmarks 6. udgave

Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmark findes også på trap.lex.dk, der giver fri adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indhold om Køge Kommune indgår ligeledes i denne tjeneste.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 5241 0041 eller [email protected]