PRESSEMEDDELELSE
NY TRAP DANMARK BOG OM KERTEMINDE KOMMUNE
Download bogens forside på www.trap.dk/presse
Trap Danmark: Kerteminde Kommune
udkommer den 24. november 2021
Få omfattende viden om Kerteminde Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 126 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Dræby til Romsø og fra Fyns Hoved på toppen af Hindsholm til Rønninge helt i syd.
Læs om både Kerteminde, Munkebo og Langeskov, og tag med til Lindø, der i dag huser en omfattende industripark med ca. 2.500 beskæftigede. Få indblik i Vikingemuseet Ladby, Fjord&Bælt og Munkebo Bakke, og læs om Kerteminde Sejlklub og landsbyerne Viby og Måle. Johannes Larsen og Fritz Syberg er naturligvis med, ligesom Amanda fra Kerteminde har fået plads. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.
Bogen er baseret på indholdet om Kerteminde Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 18: Middelfart, Assens, Nordfyn, Kerteminde, Nyborg og er suppleret med et kort over Kerteminde Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Kasper Ejsing Olesen.
Opdag Danmark – med Trap.
Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/kerteminde-kommune/
Fakta
Bogen er på 80 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Kerteminde Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 24. november 2021. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.
Fra bind til kommunebog
I juni 2021 udkom den 369 sider store Trap Danmark: Middelfart, Assens, Nordfyn, Kerteminde, Nyborg i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Kerteminde Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Kerteminde Kommune.
Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.
De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.
Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.
Trap Danmark lancerer også digitale tjenester. trap.lex.dk giver adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Kerteminde Kommune vil dog først blive tilgængeliggjort digitalt i 2022.
Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk
Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]
Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet.
Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse
Tornen
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download i høj opløsning på www.trap.dk/presse
Tornen øst for Fyns Hoved kendes let på sit karakteristiske, kamlignende udseende, hvor hver »tand« udgøres af en krumodde. I læ af Tornen ligger norene Pughavn og Fællesstrand, og bag dem rejser bakkeknuden Jøvet sig op over det lave vand. Set oppefra er det ikke vanskeligt at forestille sig, at nordspidsen af Hindsholm på Littorinahavets tid var et ørige, som den efterfølgende landhævning og udbredte marine dannelser mere eller mindre har forbundet med fastlandet.
Landsbyerne Måle og Viby
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download i høj opløsning på www.trap.dk/presse
De to nabolandsbyer Måle og Viby regnes for nogle af de bedst bevarede landsbymiljøer fra landsbyfællesskabstiden i Danmark. De gamle bindingsværksgårde ligger helt ud til den snoede Viby Bygade. I mange andre landsbyer er de gamle huse langs bygaden revet ned eller brændt, og nye huse blev flyttet længere væk fra vejen. I baggrunden ses gavlen på landsbyens gamle hospital.
Lundsgård
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download i høj opløsning på www.trap.dk/presse
Hurtigt efter at Lundsgård brændte i 1763, opførtes den nuværende imponerende hvidkalkede bygning. Bygningen er et udtryk for den sene barok med elementer, der peger frem mod klassicismen. Hovedindgangen prydes af et overstykke med prydvaser i relief med det juelske våbenskjold efter bygherren Jens Juel. Godset omfatter i dag skovbrug, økologisk landbrug og kulturhus. I den tidligere inspektørbolig er der indrettet badehotel.
Rosa Danica
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download i høj opløsning på www.trap.dk/presse
I væksthusene hos Rosa Danica på Kertemindevejen godt 3 km nordøst fra Marslev dyrkes stueplanter som hybridroser, klokkeblomst og novemberkaktus. På billedet står den pink variant af hybridrosen i knop og vil inden længe blive sendt ud til gartneriets forhandlere, som både findes i Danmark og det øvrige Europa. Rosa Danica har flere afdelinger og producerer årligt ca. 14,5 mio. potteplanter.