Trap Danmark: Kalundborg Kommune udkommer 22. februar 2022

Pressemeddelelse,

NY TRAP DANMARK BOG OM KALUNDBORG KOMMUNE

Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Kalundborg Kommune
udkommer den 22. februar 2022

Få omfattende viden om Kalundborg Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 131 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Røsnæs til Reerslev og fra Sejerø til Løve.

Læs om sjældne sommerfugle og vingårde på Røsnæs, Vor Frue Kirke i Kalundborg og om det tidligere magtcenter ved Tissø. Bliv klogere på Lerchenborg, Kalundborg Symbiose og på Novo Nordisk, der er kommunens store arbejdsplads. Tag med til Nekselø, Saltbæk Vig og til Skarresholm. Høng, Gørlev og Svebølle er også beskrevet, ligesom udbygningen af Kalundborg Havn og guldaldermaleren J.Th. Lundbye er med. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Kalundborg Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 21: Odsherred, Holbæk, Kalundborg og er suppleret med et kort over Kalundborg Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Martin Damm.

 Opdag Danmark – med Trap.

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/kalundborg-kommune/

Fakta

Bogen er på 116 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Kalundborg Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 219,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 22. februar 2022. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

Fra bind til kommunebog

I september 2021 udkom den 292 sider store Trap Danmark: Odsherred, Holbæk, Kalundborg i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Kalundborg Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Kalundborg Kommune.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmark findes også på trap.lex.dk, der giver adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indhold om Kalundborg Kommune indgår ligeledes i denne tjeneste.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

 

Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet.
Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse

Vesterlyng

 

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark, 2021 – download på www.trap.dk/presse  

En lav vintersol farver græsset gyldent på Vesterlyng, hvor det klare vejr udnyttes til en vandretur. Den store strandvoldsslette ud mod Sejerø Bugt rummer kommunens absolut største hedeareal, som dog er truet af tilgroning, da de græssende dyr ikke formår at holde opvæksten af ene og birk nede.

 

Det Maritime Aktivitetshus

 

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark, 2020 – download på www.trap.dk/presse  

Det Maritime Aktivitetshus er opført i 2017 og ligger lige ud til vandet ved Røsnæs Havn. Alle besøgende og beboere kan benytte aktivitetshuset, der også bliver flittigt brugt af skolebørn, institutioner og fritidsklubber. Til huset hører også et kajakhotel til opbevaring af både private havkajakker og kajakker tilhørende foreningen Røsnæs Havkajakklub. Hver morgen kl. 7 står medlemmer af vinterbadeforeningen Røsnæs Vinterbader4400 (stiftet 2016) klar til en dukkert efterfulgt af et besøg i saunaen.

Vor Frue Kirke

 

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark, 2021 – download på www.trap.dk/presse  

Vor Frue Kirke med sine fem tårne set fra nordvest. Kirken, der menes opført af medlemmer af den magtfulde Hvideslægt, var i middelalderen under kongelig patronatsret, dvs. at kongemagten besad retten til kirkens indtægter, men også forpligtelsen til vedligeholdelsen samt kaldsretten. Kirken er sparsomt omtalt i de skriftlige kilder, men der kendes bl.a. til, at der var seks altre i kirken før Reformationen.