Trap Danmark: Ishøj Kommune udkommer den 23. april

Pressemeddelelse,

Trap Danmarks bog om Ishøj Kommune udkommer den 23. april 2019.
Bogen præsenteres samme dag ved et lanceringsarrangement med deltagelse af H.K.H. Kronprinsen.

Få omfattende viden om Ishøj Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 154 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Solhøj til Ishøj Tange og fra Tranegilde Mose til Vejleåparken.

Bliv klogere på Strandparkens tilblivelse, de fundne cirkusbægre og Ishøjfyrsten. Læs om Thorsbro Vandværk, udviklingen fra Ishøjplanen til Vejleåparken og Mevlana Moské, der er en af Danmarks første moskéer. Få viden om herregården Benzonsdal, ARKEN og meget mere. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Ishøj Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 30: Høje-Taastrup, Albertslund, Glostrup, Rødovre, Ishøj, Vallensbæk og er suppleret med et kort over København og omegn, herunder Ishøj Kommune, i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Ole Bjørstorp.

Opdag Danmark – med Trap.

Bogens forside. Kan downloades i billedsektionen på www.trap.dk/presse –
Find billedet, klik og download.

Nedenstående billeder og billedtekster stammer fra bogen. Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning fra billedsektionen på www.trap.dk/presse. Find billedet, klik og download

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

I udkanten af Torslunde blev der i 2007 undersøgt et gravfelt fra romersk jernalder (Kristi fødsel-ca. 375) med 30 grave. Centralt på gravpladsen lå en rig grav fra ca. 250, hvori der var gravlagt en mand, hvis skelet bærer præg af en voldelig død på slagmarken. Han havde fået en række rige gaver med sig i graven, heriblandt lerkar, en guldfingerring, en smykkenål og cirkusbægre. I de følgende ca. 150 år blev de øvrige grave anlagt omkring den rige grav. På grund af disse omstændigheder antages graven at have tilhørt en fyrste, som måske har gjort militærtjeneste i en romersk legion, men siden vendte hjem for at møde sin skæbne på slagmarken. Fyrsten fra Ishøj er udstillet på Bredekærgård.

Foto: Nana Reimers / Trap Danmark

Mevlana Moské i Ishøj Kulturhus er en af Danmarks første moskéer. Den blev etableret i 1980 og har ligget på sin nuværende placering siden år 2000. Til moskéen hører også en café og undervisningslokaler. Den tilknyttede kulturforening har omkring 500 medlemmer. Mevlana er det tyrkiske navn for den persiske digter og mystiker Jalalu-d-Din Rumi. På billedet ses bedesalen med mihrab (bedeniche) for enden. Mihrab angiver retningen for bønnen og er altid placeret i den væg, der vender mod kabaen i Mekka.

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Ishøj Surfklub blev stiftet i 1984 og holder til i Ishøj Havn. Er man ikke til de større bølger ved Ishøj Strand, kan man begynde i det mere rolige vand ved Ishøj Tange, hvorfra billedet stammer.

Hvordan bogen er blevet til

Trap Danmarks redaktion står for at indsamle, redigere og formidle faglig viden om hele Danmark. Indholdet skrives af udvalgte fageksperter og konsolideres af fagkonsulenter. Trap Danmark har desuden et fagligt råd, der sikrer de overordnede redaktionelle retningslinjer. Se mere på www.trap.dk/holdet-bag

Pris og sidetal
Vejledende udsalgspris for Trap Danmark: Ishøj Kommune er 199,95 kr., og sidetallet er 72. Bogen kan købes hos boghandlere i hele landet og hos internetboghandlere.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i slutningen af 2019. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis det ønskes.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H.

Kronprinsen er protektor for Trap Danmark.

Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]