Trap Danmark: Hørsholm Kommune udkommer 23. nov.

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE

 

Download billedet på  www.trap.dk/presse

 

23. november 2018 udkommer Trap Danmark: Hørsholm Kommune

 

I september måned i år udkom den 390 sider store Trap Danmark: Frederikssund, Hillerød, Allerød, Hørsholm, Rudersdal i én samlet indbunden bog om de fem nordsjællandske kommuner. Bogen blev godt modtaget af presse, anmeldere og bogkøberne.

 

Nu bliver indholdet fra den store bog til fem selvstændige bøger – én for hver kommune.

 

Chefredaktør Niels Elers Koch udtaler:
”Hvor den store indbundne bog er oplagt at have liggende på sofabordet derhjemme for at nærstudere hele området, så er vores mindre kommunebøger oplagte til at give som gave og til at tage med på tur i den enkelte kommune. Det er samme indhold om naturen, landskabet, historien, byerne, kulturen og samfunds- og erhvervsforholdene, men kommunebøgerne – én for hver kommune – er mindre, med blødt omslag, og der er indlagt et topografisk tag-ud-kort over kommunen i målforholdet 1:75.000, så det er let at få overblikket.”

 

Trap Danmark: Hørsholm Kommune

Få omfattende viden om Hørsholm Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 146 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Sjælsmark til Rungsted Havn og fra Mikkelborg til Smidstrup.

Bliv klogere på Danmarks første motorvej, Folehave og Sjælsø Rundt. Udforsk det forsvundne Hirschholm Slot og den tilhørende kærlighedshistorie. Læs om udviklingen fra fiskerihavn til lystbådehavn i Rungsted og om Karen Blixens fødested, Rungstedlund. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Hørsholm Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 27: Frederikssund, Hillerød, Allerød, Hørsholm, Rudersdal og er suppleret med et kort over København og omegn, inkl. kommunen i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Morten Slotved.

 

Opdag Danmark – med Trap.

 

 

Eksempler på indhold:

Nedenstående billeder og billedtekster stammer fra bogen. Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

EWALDS HØJ

Fo 

 

RUNGSTED HAVN

 

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

 

I Hørsholm Kommune har borgerne et af landets højeste indkomstniveauer. Rungsted Havn er blevet et symbol for velhaverkommunen. Havnen rummer flere kendte restauranter og har ca. 850 bådpladser.

 

 

USSERØD Å

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

 

En lille flok gråænder har samlet sig ved broen, som krydser Usserød Å i udkanten af bydelen Usserød i Hørsholm. Herfra fortsætter åen nordpå til Stampedam, der er den første af tre gamle mølledamme, som

åen gennemløber i Hørsholm på sin vej mod udløbet i Nivå i Fredensborg Kommune.

 

 

DEN MILITÆRE KLÆDEFABRIK I USSERØD

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

 

Ved Kongevejen i Usserød ligger Den Militære Klædefabrik, hvis bygninger fortæller næsten 200 års dansk industrihistorie. Fabrikken opstod omkring år 1800, da staten flyttede sin produktion af

uniformsstoffer hertil for at udnytte vandkraften i Usserød Å. Fabrikken udviklede sig til en betydelig virksomhed med flere hundrede arbejdere, mænd, kvinder og børn, hvoraf de fleste boede i fabrikkens

nærhed. Selve fabrikken udgøres af en central gårdsplads, der er omgivet af tre hvidkalkede bygningsfløje fra hhv. 1803, 1860 og 1950.

 

 

 

ROSENDAHL DESIGN GROUP

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

 

Rosendahl Design Group fik i 2001 nyt luftigt domicil i udkanten af Hørsholm Kommune.

Virksomheden producerer og markedsfører bl.a. de kendte træaber designet af Kay Bojesen samt produkter fra Lyngby Porcelæn, Holmegaard, Bjørn Wiinblad og Arne Jacobsen-ure.

 

 

 

Fakta om Trap Danmark: Hørsholm Kommune


Sidetal: 78 + indlagt kort over København og omegn, inkl. kommunen i målforholdet 1:75.000.  (falset i plastlomme)
Vejledende pris: 199,95 kr.
ISBN: 9788771810707

 

Kortet findes også som selvstændigt produkt til vejledende pris: 150 kr.
Her kan vælges mellem falset kort i plastlomme eller plankort til at hænge op.

Bogen og kortene kan købes/bestilles hos alle landets boghandlere.

 

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

 

De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

 

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i 2019. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis ønsket.

 

 

 

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]