Trap Danmark: Høje-Taastrup Kommune udkommer 23. april

Pressemeddelelse,

Trap Danmarks bog om Høje-Taastrup Kommune udkommer den 23. april 2019.
Bogen præsenteres samme dag ved et lanceringsarrangement med deltagelse af H.K.H. Kronprinsen.

Få omfattende viden om Høje-Taastrup Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 148 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Marbjerg til Taastrup og fra Vridsløsemagle til Reerslev.

Få viden om Porsemosens pungmejse og Hedelands udvikling fra grusgrav til naturpark. Bliv klogere på Fingerplanen, Snubbekorset, City 2 og Torstårn. Læs om Ole Rømers landobservatorium, ROCKWOOL A/S, Copenhagen Markets og meget mere. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Høje-Taastrup Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 30: Høje-Taastrup, Albertslund, Glostrup, Rødovre, Ishøj, Vallensbækog er suppleret med et kort over København og omegn, herunder Høje-Taastrup Kommune, i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Michael Ziegler.

Opdag Danmark – med Trap.

Bogens forside. Kan downloades i billedsektionen på www.trap.dk/presse –
Find billedet, klik og download.

Nedenstående billeder og billedtekster stammer fra bogen. Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning fra billedsektionen på www.trap.dk/presse. Find billedet, klik og download

Foto: Nana Reimers

Gyldent græs bølger i vinden på toppen af den 41 m høje Brandhøj. Sammen med bl.a. Bavnehøj, Præstehøj og Maglehøj udgør den et af toppunkterne af en randmoræne, som blev skubbet op af Nordøstisen i slutningen af sidste istid. Randmorænen strækker sig fra Hedehusene til Tune og markerer grænsen for den tidligere hedeslette, som udbredte sig mod vest og fra sidst i 1800-tallet dannede grundlag for en omfattende råstofindvinding.

 

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Den store Høje Taastrup Kirke, der ligger på en høj midt i den gamle landsby, opførtes i 1100-tallet som en romansk bygning. Den blev overvejende bygget af frådsten, men også af kridt og faksekalk. Diversiteten i byggematerialerne hænger i høj grad sammen med Høje Taastrups beliggenhed på Heden mellem Roskilde, hvor der var store frådstensforekomster, og Øre-sundskysten, hvor skibene landede kridt fra Stevns og kalksten fra Faxe. Kirkens nuværende udseende skyldes især en række om- og tilbygninger i senmiddelalderen, hvor koret blev forlænget mod øst og tårnet opført.

 

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

På hovedaksen syd for Høje Taastrup Station står Bjørn Nørgaards Torstårn fra 1986, der med sine 26 meter er en af de største monumentalskulpturer i landet. Tårnet rejser sig otte etager op på pladsen og kan ses vidt omkring. Om natten lyser den blåt, gult, grønt og lilla. Forneden ses seks nøgne, keramiske mands- og kvindefigurer, der indeni kontrasteres af 12 malede figurer. Nørgaard trækker på billeder fra hele den vestlige kunsthistorie såvel som fra alle andre kulturer på tværs af tid og geografi. På denne måde forener han den visuelle mangfoldighed og stedets mangfoldighed.

 

Hvordan bogen er blevet til

Trap Danmarks redaktion står for at indsamle, redigere og formidle faglig viden om hele Danmark. Indholdet skrives af udvalgte fageksperter og konsolideres af fagkonsulenter. Trap Danmark har desuden et fagligt råd, der sikrer de overordnede redaktionelle retningslinjer. Se mere på www.trap.dk/holdet-bag

Pris og sidetal
Vejledende udsalgspris for Trap Danmark: Høje-Taastrup Kommune er 199,95 kr., og sidetallet er 76. Bogen kan købes hos boghandlere i hele landet og hos internetboghandlere.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i slutningen af 2019. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis det ønskes.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H.

Kronprinsen er protektor for Trap Danmark.

Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]