Trap Danmark: Hillerød Kommune udkommer 23. nov.

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE

 

Download billedet på  www.trap.dk/presse

23. november 2018 udkommer Trap Danmark: Hillerød Kommune

I september måned i år udkom den 390 sider store Trap Danmark: Frederikssund, Hillerød, Allerød, Hørsholm, Rudersdal i én samlet indbunden bog om de fem nordsjællandske kommuner. Bogen blev godt modtaget af presse, anmeldere og bogkøberne.

 

Nu bliver indholdet fra den store bog til fem selvstændige bøger – én for hver kommune.

 

Chefredaktør Niels Elers Koch udtaler:
”Hvor den store indbundne bog er oplagt at have liggende på sofabordet derhjemme for at nærstudere hele området, så er vores mindre kommunebøger oplagte til at give som gave og til at tage med på tur i den enkelte kommune. Det er samme indhold om naturen, landskabet, historien, byerne, kulturen og samfunds- og erhvervsforholdene, men kommunebøgerne – én for hver kommune – er mindre, med blødt omslag, og der er indlagt et topografisk tag-ud-kort over kommunen i målforholdet 1:75.000, så det er let at få overblikket.”

 

 

Trap Danmark: Hillerød Kommune

Få omfattende viden om Hillerød Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 153 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Store Lyngby til Ny Hammersholt og fra Nødebo til Lystrup.

Tag med på kongelig parforcejagt i den skovrige kommune, hvor både fiskeørnen og havørnen har valgt at bygge rede. Læs om Æbelholt Kloster, Nordsten Maskinfabrik og om, hvordan Vilhelm Holck har sat sit præg på området. Udforsk Frederiksborg Slot og Favrholm, hvor Nyt Hospital Nordsjælland opføres. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Hillerød Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 27: Frederikssund, Hillerød, Allerød, Hørsholm, Rudersdal og er suppleret med et kort over kommunen i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Kirsten Jensen.

Opdag Danmark – med Trap.

 

Eksempler på indhold:

 

Nedenstående billeder og billedtekster stammer fra bogen. Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

 

ÆBELHOLT KLOSTER

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

 

Ikke meget er i dag tilbage efter det omfattende klosteranlæg, bl.a. som følge af at materialer herfra blev brugt som byggematerialer til opførelsen af Frederiksborg Slot. I dag er der opstillet søjler, som er indsamlet fra gårdene i omegnen, for at give et indtryk af, hvordan det oprindelig kan have set ud.

 

 

HILLERØD KRÆMMERMARKED

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

 

Der var noget for både børn og voksne på Hillerød Kræmmermarked, som 1983‑2018 blev

afholdt på markedspladsen på Smørkildevej. Markedet var drevet af frivillige, og overskuddet

gik til lokale foreninger, der arbejdede med børn og unge.

 

 

FANTASIENS Ø

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

 

På en halvø i Brededam i Præstevang fik Frederik 7. bygget et lille lystpalæ i 1859. Da kongen og grevinde Danner ønskede fred og ro, blev der gravet en kanal, og Fantasiens Ø var skabt. Palæet blev revet ned i 1960’erne, men en gavl blev bevaret til minde om kongeparrets private refugium.

 

 

FREDERIKSBORG SLOT

 

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse


Frederiksborg Slotssø med renæssanceslottet Frederiksborg Slot i baggrunden. Tv. i billedet ses det imponerende porttårn fra samme periode.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NORDSTEN MASKINFABRIK

 Foto: Lokalhistorisk Arkiv, Hillerød Bibliotek. Download billede på www.trap.dk/presse


Som andre store byer fik Hillerød et jernstøberi i 1800-tallet. I 1877 overtog P. Nordsten jernstøberiet i Slotsgade og kaldte det Hillerød Jernstøberi & Maskinfabrik, sidenhen Nordsten Maskinfabrik og fra 1908 P. Nordsten. Virksomheden blev landets største fabrikant af landbrugsmaskiner, bl.a. mejetærskere, radsåmaskiner og halmpressere. På billedet ses værkstedet på Nordsten Maskinfabrik i

1942, hvor arbejdet med at producere landbrugsmaskiner er i fuld gang.

 

 

Fakta om Trap Danmark: Hillerød Kommune


Sidetal: 108 + indlagt kort over kommunen (falset i plastlomme)
Vejledende pris: 219,95 kr.
ISBN: 9788771810684

Kortet findes også som selvstændigt produkt til vejledende pris: 125 kr.
Her kan vælges mellem falset kort i plastlomme eller plankort til at hænge op.

Bogen og kortene kan købes/bestilles hos alle landets boghandlere.

 

 

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

 

De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

 

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i 2019. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis ønsket.

 

 

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]