Trap Danmarks bog om Gladsaxe Kommune udkommer den 23. april 2019.
Bogen præsenteres samme dag ved et lanceringsarrangement med deltagelse af H.K.H. Kronprinsen.
Få omfattende viden om Gladsaxe Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 143 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Bagsværd til Søborg og fra Nybro til Mørkhøj.
Udforsk Bagsværd Sø og Gladsaxe Trafikplads, få fortællingen om Grevinden af Bagsværd og historien bag 2860 Søborg. Bliv klogere på, hvordan Erhard Jakobsen og arkitekt Vilhelm Lauritzen har sat deres præg på kommunen, der huser MTH Group og hovedsæder i Novo Gruppen. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.
Bogen er baseret på indholdet om Gladsaxe Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 28: Egedal, Furesø, Ballerup, Herlev, Gladsaxe og er suppleret med et kort over København og omegn, herunder Gladsaxe Kommune, i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Trine Græse.
Opdag Danmark – med Trap.
Bogens forside. Kan downloades i billedsektionen på www.trap.dk/presse –
Find billedet, klik og download.
Nedenstående billeder og billedtekster stammer fra bogen. Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning fra billedsektionen på www.trap.dk/presse. Find billedet, klik og download

Bagsværd Sø er Danmarks nationalstadion for roning, kano- og kajaksport. Da det gamle stadion ikke lever op til nutidens krav, er der planer om at opføre et nyt, moderne stadion, der kan afvikle store, internationale stævner, heriblandt VM i Kano- og Kajaksprint, som Danmark er vært for i 2021. Det nye rostadion, der er tegnet af AART Architects, kommer til at koste 100 mio. kr. og forventes færdigt i 2020.

Tinghøj Vandreservoir er opført efter tegninger af Ib Lunding. De karakteristiske, nærmest æggeformede bygninger lig‑ ger på et større areal, der er omkranset af et rødmalet stakit. Hele anlægget er fra 1931‑35 (ventilbygningen dog fra 1943) og er i dag fredet.

Billedhuggeren Bjørn Nørgaards omfattende og banebrydende monumentaludsmykning af Gladsaxe Hovedbibliotek, Arkitektoniske kommentarer fra 1981, er på én gang en kommentar til arkitekturen og en kulturhistorisk programerklæring skabt i relation til Erik Korshagens arkitektur. Den sammensatte søjleportal ved trappen til biblioteket stemmer sindet til kulturel oplevelse og peger på bibliotekets verden af viden. I bibliotekets lysgård er der opstillet søjleskulpturer, et højt tårn af tømmer og en tresidet, dobbelt pyramide af hvidkalket beton, omsluttet af stålramme med glas. Øverst på muren står to iøjnefaldende bronzeskulpturer, som er afstøbninger af kunstnerparret Bjørn Nørgaard og Lene Adler Petersen.
Hvordan bogen er blevet til
Trap Danmarks redaktion står for at indsamle, redigere og formidle faglig viden om hele Danmark. Indholdet skrives af udvalgte fageksperter og konsolideres af fagkonsulenter. Trap Danmark har desuden et fagligt råd, der sikrer de overordnede redaktionelle retningslinjer. Se mere på www.trap.dk/holdet-bag
Pris og sidetal
Vejledende udsalgspris for Trap Danmark: Gladsaxe Kommune er 199,95 kr., og sidetallet er 68. Bogen kan købes hos boghandlere i hele landet og hos internetboghandlere.
Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.
De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.
Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.
Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i slutningen af 2019. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis det ønskes.
Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H.
Kronprinsen er protektor for Trap Danmark.
Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk
Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]