Trap Danmark: Frederikssund Kommune udkommer 23. nov.

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE

 

Download billedet på  www.trap.dk/presse

23. november 2018 udkommer Trap Danmark: Frederikssund Kommune

I september måned i år udkom den 390 sider store Trap Danmark: Frederikssund, Hillerød, Allerød, Hørsholm, Rudersdal i én samlet indbunden bog om de fem nordsjællandske kommuner. Bogen blev godt modtaget af presse, anmeldere og bogkøberne.

 

Nu bliver indholdet fra den store bog til fem selvstændige bøger – én for hver kommune.

 

Chefredaktør Niels Elers Koch udtaler:
”Hvor den store indbundne bog er oplagt at have liggende på sofabordet derhjemme for at nærstudere hele området, så er vores mindre kommunebøger oplagte til at give som gave og til at tage med på tur i den enkelte kommune. Det er samme indhold om naturen, landskabet, historien, byerne, kulturen og samfunds- og erhvervsforholdene, men kommunebøgerne – én for hver kommune – er mindre, med blødt omslag, og der er indlagt et topografisk tag-ud-kort over kommunen i målforholdet 1:75.000, så det er let at få overblikket.”

 

 

Trap Danmark: Frederikssund Kommune

Få omfattende viden om Frederikssund Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 158 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Hammer Bakke til Slangerup og fra Kulhuse til Sønderby.

Bliv klogere på Kongeegen i Nordskoven og de fire helleristningssten med håndtegn fra Venslev. Læs også om kong Erik Ejegod, Kyndbyværket og vikingespil på Kalvø og få historien om Kronprins Frederiks Bro, Selsø og Jægerspris Slot. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Frederikssund Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 27: Frederikssund, Hillerød, Allerød, Hørsholm, Rudersdal og er suppleret med et kort over kommunen i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester John Schmidt Andersen.

Opdag Danmark – med Trap.

 

Eksempler på indhold:

 

Nedenstående billeder og billedtekster stammer fra bogen. Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

 

KYNDBYVÆRKET

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

 

Nær Isefjord ligger det store elektricitetsværk Kyndbyværket, der gik i drift i 1940. De første år havde værket tre kulfyrede blokke. Kyndbyværket er blevet udbygget og moderniseret flere gange, og siden 2008 er der kun blevet fyret med letolie.

 

 

HÅNDTEGN FRA VENSLEV

Foto: Lennart Larsen/Nationalmuseet Download billede på www.trap.dk/presse

 

Fire helleristningssten med såkaldte håndtegn, dateret til yngre bronzealder (ca. 1100-ca. 500 f.Kr.) er fundet foran sydenden af kulthuset Sandagergård ved Venslev. Betydningen af dem er ukendt, men flere teorier er blevet fremlagt. Det er bl.a. foreslået, at de fire vandrette streger over hånden symboliserer de fire årstider. En anden teori lyder, at håndens fem fingre sammen med de fire streger modsvarer antallet af graviditetsmåneder, dvs. symbolisering af genfødsel.

 

 

 

KONGEEGEN I NORDSKOVEN

Foto: Thomas Bille/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

 

Alderen har sat sine spor i den 1.400‑1.900 år gamle Kongeeg i den nordøstlige del af Jægerspris Nordskov. Træet er i dag fuldstændig hult, og den gamle, krogede egs stamme er efterhånden reduceret til en tynd skal. For at øge træets levetid har Kongeegen siden 1800-tallet været støttet af træpæle, og i 2017 blev støtten suppleret af tre sorte metalpæle. Derudover har Kongeegen siden 1980’erne været omkranset af et lavt træhegn, som skal forhindre besøgende i at røre ved og klatre i det skrøbelige træ.

 

 

JÆGERSPRIS SLOT

 

Jægerspris Slot

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse


Sydfløjen på Jægerspris Slot er opført i årene 1590‑1600, men ombygget i 1720’erne, hvor bygningen blev forhøjet med én etage, og det firkantede tårn fik en tvilling mod øst. I forgrunden ses en kronhjort i bronze, der er en kopi af de oprindelige kronhjort i zink af billedhuggeren Adelgunde Vogt. Bronzeudgaven blev opstillet i forbindelse med 125-årsjubilæet for Kong Frederik den Syvendes

Stiftelse i 1999.

 

 

 

SPEEDWAY I SLANGERUP

 

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse


Starten er gået på speedwaybanen i Slangerup. Her kan man allerede som 3-årig begynde at køre 50cc microspeedway. Banen åbnede i 1967, da der var behov for bedre træningsfaciliteter for Frederiksborg Amts Motorklub, stiftet i 1929. Klubben blev afløst af Slangerup Speedway Klub, stiftet i 1988. På banen i Slangerup har der været afholdt U21-VM-finale og danmarksmesterskaber, hvor klubben ofte har ligget i toppen.

 

 

Fakta om Trap Danmark: Frederikssund Kommune


Sidetal: 104 + indlagt kort over kommunen (falset i plastlomme)
Vejledende pris: 199,95 kr.
ISBN: 9788771810677

Kortet findes også som selvstændigt produkt til vejledende pris: 125 kr.
Her kan vælges mellem falset kort i plastlomme eller plankort til at hænge op.

Bogen og kortene kan købes/bestilles hos alle landets boghandlere.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

 

De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

 

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i 2019. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis ønsket.

 

 

 

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]