Trap Danmark: Fredericia Kommune udkommer 14. april 2021

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE
NY TRAP DANMARK BOG OM FREDERICIA KOMMUNE

Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Fredericia Kommune
udkommer den 14. april 2021

Få omfattende viden om Fredericia Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 126 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Herslev til Trelde Næs og fra Pjedsted til Skærbæk. Læs om fæstningsbyen, som blev anlagt af Frederik 3., og om voldanlægget, der i dag udgør en af landets største byparker. Få indblik i Hønborg Voldsted, Slaget ved Fredericia og Højskolen Snoghøj. Ørsted A/S, Elbo Dal og Skærbækværket er også med, ligesom håndbolden samt kystklinterne ved Sønderskov og Hagenør har fået plads. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Fredericia Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 15: Billund, Vejle, Fredericia og er suppleret med et kort over Fredericia Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Steen Wrist.

Opdag Danmark – med Trap.

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/fredericia-kommune/

 

Fakta

Bogen er på 96 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Fredericia Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 219,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 14. april 2021. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

 

Fra bind til kommunebog

I november 2020 udkom den 336 sider store Trap Danmark bind 15: Billund, Vejle, Fredericia i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Fredericia Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Fredericia Kommune.

 

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

 

Trap Danmark lancerer også digitale tjenester. trap.lex.dk giver allerede nu adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Fredericia Kommune vil dog først blive tilgængeliggjort digitalt senere i 2021.

 

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller nek@trap.dk
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller pl@trap.dk

 

Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet.
Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

Rands Fjord

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2019 – download på www.trap.dk/presse 

Rands Fjord, som strækker sig langs grænsen mellem Vejle og Fredericia Kommuner, danner afslutningen på Elbo Dal, der før inddæmningen har udgjort en markant forhindring for den nord-syd-gående trafik i området. Dalen kunne kun passeres fem steder, heriblandt ved Rands Fjord neden for Egeskov, hvor vadestedet var markeret med riskoste stukket ned i fjordbunden. Da fjorden og dalen bl.a. fungerede som forsvarsværk for garnisonsbyen Fredericia, blev riskostene fjernet i krigstider.

  

Byportene

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020 – download på www.trap.dk/presse 

Det er svært ikke at blive grebet af historiens vingesus ved indgangen til Fredericias bymidte, hvor den over 400 år gamle vold i dag ligger som en grøn bypark omkring byen. I midten ses Dan- marks Port fra 1924, tegnet af Oscar Gundlach-Pedersen. Den skulle aflaste den noget smallere Prinsens Port, der ses i billedets venstre side. Imellem portene er den tidligere vagtbygning, der senere også tjente som sygehus og arrest.

 

Skærbæk

 Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2019 – download på www.trap.dk/presse 

Skærbæk opstod som landsby i middelalderen, hvor den med sin placering ned til Kolding Fjord og Lillebælt blev til et fiskerleje. Husene på Fjordvejen i Skærbæk ligger med flot udsigt over den lille fiskerihavn og Lillebælt. Skærbæk Lystbådehavn ligger lige vest for fiskerihavnen.