Trap Danmark: Favrskov Kommune udkommer 10. juni 2020

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE
NY TRAP DANMARK BOG OM FAVRSKOV KOMMUNE


Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Favrskov Kommune
udkommer den 10. juni 2020

Få omfattende viden om Favrskov Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 126 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Gerning til Voldum og fra Vester Velling til Røgen.

Gå på opdagelse i Frijsenborgskovene, og bliv klogere på Frijsenborg Slot og herregårdene Bidstrup og Clausholm. Se Ulstrups nu nedlagte delfinarium fra 1968, og opdag jernalderens skibssætning ved Vejerslev. Læs om Hadsten, Hinnerup og Hammel – og om den dramatiske scene i fløjaltertavlen i Voldby Kirke. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Favrskov Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 11: Silkeborg, Favrskov, Skanderborg og er suppleret med et kort over Favrskov Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Nils Borring.

Opdag Danmark – med Trap.

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/favrskov-kommune/


Fakta
Bogen er på 104 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Favrskov Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 10. juni 2020. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som plankort til at indramme og hænge op på væggen.

6-stjernet anmeldelse
I december 2019 udkom den 320 sider store Trap Danmark: Silkeborg, Favrskov, Skanderborg i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Bogen blev godt modtaget bl.a. med en flot 6-stjernet anmeldelse i NORDJYSKE Stiftstidende. Det er indholdet om Favrskov Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Favrskov Kommune.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmark lancerer også digitale tjenester. trap.lex.dk giver allerede nu adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Favrskov Kommune vil dog først blive tilgængeliggjort digitalt i løbet af 2020.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

 

Eksempler på indhold
De efterfølgende billeder og billedtekster stammer fra Trap Danmark: Favrskov Kommune.
Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

FLØJALTERTAVLEN I VOLDBY KIRKE

Foto: Angelina Owino/Trap Danmark, 2019 – download billedet på www.trap.dk/presse   

Legenden om de 10.000 martyrer. Udsnit af figurscene i den sengotiske fløjaltertavle i Voldby Kirkes midtskab. Martyrerne kan kendes på deres sparsomme beklædning, der blot udgøres af et lændeklæde, mens deres anfører, Acacius, er fremstillet som biskop. En bøddel er ved at hamre en stok ind i hans øje. Til venstre herfor er en martyr ophængt med hovedet nedad, umiddelbart før han bliver halshugget. Helt ude til venstre træder den hedenske kejser Hadrian, der beordrede nedslagtningen, liget af en martyr under fode.
 

SØBYGÅRD SØ

Foto: Angelina Owino/Trap Danmark, 2019 – download billedet på www.trap.dk/presse   

Dagen går på hæld, og den lavthængende sol farver skoven ved Søbygård Sø i et væld af gyldne nuancer. Søen ligger i en lang smeltevandsdal, der som Granslev Ådal strækker sig mod nord fra Hammel og næsten når at gennemskære hele kommunen, inden den rammer Lilleådalen ved Laurbjerg. Fra Søbygård Sø løber dalen som Gjern Ådal ind i Silkeborg Kommune i sydvest.

 JERNBANEN OG LILLEÅ

Foto: Angelina Owino/Trap Danmark, 2019 – download billedet på www.trap.dk/presse

Det blå-hvide regionaltog har forladt Hadsten Station og er nu på vej sydover mod Hinnerup. Jernbanen er en del af Den Østjyske Længdebane, og på hele strækningen gennem Favrskov Kommune følger den trofast den 37 km lange Lilleå, som først løber mod nord og siden mod vest for så igen at løbe mod nord til kommunegrænsen syd for Langå, hvor den løber ud i Gudenå.

NORDISK WAVIN A/S

Foto: Angelina Owino/Trap Danmark, 2018 – download billedet på www.trap.dk/presse      

Selv om mange danskere er daglige brugere af Wavins produkter, er det de færreste, der kender dem og ser dem. De fleste produkter er plastrør og kassetter mv., som graves ned, således at de kan fremføre vand og kabler og fjerne spildevand og regnvand. Selskabets officielle navn er Nordisk Wavin A/S, men det kalder sig blot Wavin. Det er en af Favrskov Kommunes største private arbejdsgivere med ca. 350 medarbejdere (2018). I 1950’erne blev plastrøret introduceret som afløser for støbejern og kobber, der var de mest brugte materialer til vandrør. Wavin opførte i 1957 en fabrik i Aarhus, og efter et tiår med stærkt stigende efterspørgsel besluttede virksomheden at flytte til Hammel i 1969, hvor man siden successivt har udvidet fabriksanlægget.