Trap Danmark: Faaborg-Midtfyn Kommune udkommer 22. februar 2022

Pressemeddelelse,


NY TRAP DANMARK BOG OM FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

 

Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Faaborg-Midtfyn Kommune
udkommer den 22. februar 2022

 

Få omfattende viden om Faaborg-Midtfyn Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 133 forskere og eksperter bidraget til denne 1. kvartal 2022rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Faldsled til Gislev og fra Årslev til Avernakø.

Læs om De Fynske Alper, vinterbadere i Faaborg og om Lyø, hvor kong Valdemar Sejr og hans søn blev taget til fange. Bliv klogere på Rynkeby Foods, Kaleko Mølle og Ryslinge Højskole, og få indblik i fynsk rygeost, FilmFyn og Fynboernes kunstværker. Tag med til de mange herregårde, fx Egeskov, og til Heartland Festival, Horne Kirke og Carl Nielsens barndomshjem nær Nørre Lyndelse. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Faaborg-Midtfyn Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 20: Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland, Ærø og er suppleret med et kort over Faaborg-Midtfyn Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Hans Stavnsager.

Opdag Danmark – med Trap.

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/faaborg-midtfyn-kommune

  

Fakta

Bogen er på 112 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Faaborg-Midtfyn Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 22. februar 2022. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

 

Fra bind til kommunebog

I september 2021 udkom den 320 sider store Trap Danmark: Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland, Ærø i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Faaborg-Midtfyn Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Faaborg-Midtfyn Kommune.

 

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

 

Trap Danmark findes også på trap.lex.dk, der giver adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indhold om Faaborg-Midtfyn Kommune indgår ligeledes i denne tjeneste.

 

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

 

Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet.
Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

 

Slagterigrunden og Faaborg Havn

 Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download på www.trap.dk/presse  

Tulips slagteri i Faaborg lukkede d. 12. februar 2016. I 2019 blev der udskrevet en arkitektkonkurrence om en samlet udviklingsplan for slagterigrunden og Faaborg Havn. Under overskriften »Vi dyrker Faaborg« vil byens borgere forventeligt møde et kreativt og levende iværksættermiljø, hvor også Øhavsmuseet og et nyt sundhedshus vil være at finde.

 

Bøjden Nor

 

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download på www.trap.dk/presse  

I det vestlige hjørne af Horne Land ligger brakvandslagunen Bøjden Nor, som gennemskæres af en vejdæmning, der fører ud til en lille færgehavn. Fra gammel tid har der været overfart til Als; indtil 1860 fra flere færgebroer ved Bøjden og 1922‑62 med jernbanefærge mellem Faaborg og Mommark. Den nuværende færgehavn ved Bøjden Nor blev indviet 27. maj 1967 og har siden betjent overfarten mellem Bøjden og Fynshav. I dag sejler Alslinjen på ruten med 7‑8 daglige afgange.

 

Brahetrolleborg

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download på www.trap.dk/presse  

Brahetrolleborg fremstår som et af landets bedst bevarede middelalderlige klosteranlæg fra 1200-tallet, men med kraftig ombygning og restaurering i perioden 1868‑71. Anlægget fik sit navn i 1672 med baroniet Brahetrolleborg.