Trap Danmark: Brønderslev Kommune udkommer den 18. oktober 2017

Pressemeddelelse,

En ny indbydende bog med 116 siders kvalitetsindhold om Brønderslev Kommune udkommer den 18. oktober 2017. I et blødt omslag – lige til at tage med over i sofaen for at fordybe sig i kommunens natur, kultur og historie. Eller til at tage med på opdagelsestur.

Trap Danmark: Brønderslev Kommune er faglig og velskrevet viden om Brønderslev Kommune – flot illustreret med både historiske fotos og helt nye billeder. Bagerst i bogen er endvidere indlagt et tag-ud-kort over kommunen i målforholdet 1:75.000.

Trap Danmark: Brønderslev Kommune er for alle borgere, besøgende, turister og andre, der vil vide det væsentligste om kommunens natur og landskab, historie, byer, kultur samt samfunds- og erhvervsliv. 

Fra det mest almindelige til det mest specielle
Bliv klogere på landskabets dannelse og Jyske Ås, som ikke er en ås, men en randmoræne. Læs om Store Vildmose, og få viden om Dronninglund Slot, Voergård og Vendsysselbanens historie. Få fakta om alt fra Rhododendronparken til kommunens fugleliv og kunstinstallationen Ekko.

Trap Danmark har det væsentligste med.
Fra det mest almindelige til det mest specielle.

 I august 2017 udkom det indbundne bind om Jammerbugt, Thisted og Brønderslev Kommuner fra Trap Danmark – ét samlet bind på 328 sider indeholdende viden om alle tre kommuner. Det er indholdet om Brønderslev Kommune i dette bind, der nu bliver til en selvstændig bog henvendt til en bredere målgruppe og tilføjet et tag-ud-kort.

Trap Danmarks redaktion står for at indsamle, redigere og formidle faglig viden om hele Danmark. Indholdet skrives af udvalgte fageksperter og konsolideres af fagkonsulenter. I alt har 122 forskere og eksperter bidraget til tilblivelsen af Trap Danmark: Brønderslev Kommune. Trap Danmark har desuden et fagligt råd, der sikrer de overordnede redaktionelle retningslinjer og bidrager til kvalitetssikringen.

Vejledende udsalgspris for Trap Danmark: Brønderslev Kommune er kr. 199,95.
Bogen kan købes hos alle boghandlere  eller online, f.eks. på www.arnoldbusck.dk/trap, www.bog-ide.dk eller www.saxo.com

Se mere på www.trap.dk/kommunebog/broenderslev

Eksempler på indhold i Trap Danmark: Brønderslev Kommune

Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf.
Billederne kan downloades i høj kvalitet på www.trap.dk/presse/

 

ELEKTROMEKANIK I BRØNDERSLEV

CUBIC. Foto: Tao Lytzen. Foto: Tao Lytzen

CUBIC er en elektromekanisk virksomhed, som blev grundlagt i 1973. Selv om den i dag har datterselskaber i ni lande, ligger hovedsædet stadig i Brønderslev.

DRONNINGLUND SLOT OG KIRKE

Dronninglund slot. Foto: Tao Lytzen

Vest for Dronninglund ligger Dronninglund Slot og Kirke smukt placeret i landskabet. Kirken er bygget som en del af det daværende Hundslund Kloster, men det slanke tårn er tilføjet i renæssancen af mursten i krydsskifte. Tårnet afsluttes med fire spidsgavle og et blytækket spir.

 

HJALLERUP MARKED

Hjallerup Marked. Foto: Tao Lytzen

Hjallerup Marked foregår hvert år i begyndelsen af juni og besøges af mere end 200.000 mennesker. Siden 1972 har det været afholdt ved Markedspladsen ved Algade i den sydøstlige del af byen.

KREBSEHAVET

Krebsehavet ved Asaa havn. Foto: Tao Lytzen

Ved anlæggelsen af Asaa Havn opstod der en tange, som syd for havnen afsnørede en lagune. Lagunen fik navnet Krebsehavet, og den indgår i dag i Aså-Gerå Vildtreservat.

 

YDERLIGERE INFORMATION
Kontakt kommunikationsansvarlig Peter Lyth på [email protected] eller 40 50 18 33 eller chefredaktør Niels Elers Koch på [email protected] eller 21 23 07 42.

Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

Trap Danmark er et kæmpe univers af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmark. Bogværket udkommer i 34 rigt illustrerede bind, som kommunebøger samt som et omfattende digitalt univers. Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond med en samlet bevilling på 130 mio. kr. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk