Trap Danmark: Billund Kommune udkommer 14. april 2021

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE
NY TRAP DANMARK BOG OM BILLUND KOMMUNE

Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Billund Kommune
udkommer den 14. april 2021

Få omfattende viden om Billund Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 122 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Grindsted til Billund og fra Sønder Omme til Vorbasse. Tag ud i Grindsted Hedeslettes vidtstrakte flyvesandslandskaber, eller læs om Vestdanmarks største lufthavn. Oplev også kunstværket Drømme, leve, lege i Skulpturpark Billund, og få indsigt i virksomheden LEGO, Grindstedværket, Vorbasse Marked og Museumscenter Karensminde. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Billund Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 15: Billund, Vejle, Fredericia og er suppleret med et kort over Billund Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Ib Kristensen.

Opdag Danmark – med Trap.

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/billund-kommune/

 

Fakta

Bogen er på 84 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Billund Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 14. april 2021. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

 

Fra bind til kommunebog

I november 2020 udkom den 336 sider store Trap Danmark bind 15: Billund, Vejle, Fredericia i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Billund Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Billund Kommune.

 

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmark lancerer også digitale tjenester. trap.lex.dk giver allerede nu adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Billund Kommune vil dog først blive tilgængeliggjort digitalt senere i 2021.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller nek@trap.dk
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller pl@trap.dk

 

Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet.
Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

Stensbjerglund langdysse

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2019 – download på www.trap.dk/presse 

 Den mere end 60 m lange dysse, der stammer fra yngre stenalder, ligger på kanten af en hedeslette ca. 3 km sydøst for Vorbasse og rummer tre kamre, som ses markeret af de store bevarede bæresten på højmassivet. Dyssen har været kantet af randsten, hvoraf mange endnu står på deres oprindelige plads, mens andre er blevet væltet op på højen. 

Museumscenter Karensminde

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2019 – download på www.trap.dk/presse 

Publikum og frivillige formidlere afprøver i 2019 de gamle pløje- og såteknikker på marken ved Museumscenter Karensminde. Gården Karensminde blev i 1981 solgt til Grindsted Kommune med henblik på oprettelse af et landbrugsmuseum. Siden 1988 har museumscenteret været en afdeling for landbrugshistorie under Billund Kommunes Museer.

Lalandia i Billund

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2019 – download på www.trap.dk/presse 

Lalandia i Billund åbnede i 2009 og byder ud over en lang række vandrutsjebaner, bassiner og pools på aktiviteter som skøjtebane, minigolf og trampoliner, og mange familier besøger årligt stedet.

Lufthavnen i Billund

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2019 – download på www.trap.dk/presse 

Et passagerfly letter fra startbanen i det åbne hedelandskab og stiger op mod den overskyede himmel. Billund Lufthavn, som markedsføres under navnet Billund Airport, blev anlagt nordøst for Billund af virksomheden LEGO i 1961 som en privat flyveplads; fra 1964 som egentlig lufthavn og fra 2007 samejet af seks kommuner, heriblandt Billund, Vejle og Kolding Kommuner. Lufthavnen beskæftigede i 2019 ca. 800 medarbejdere, og herfra afgår fly til nationale såvel som internationale destinationer.