PRESSEMEDDELELSE
NY TRAP DANMARK BOG OM ASSENS KOMMUNE
Download bogens forside på www.trap.dk/presse
Trap Danmark: Assens Kommune
udkommer den 24. november 2021
Få omfattende viden om Assens Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 135 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Bågø til Brylle og fra Grønnemose til Helnæs.
Læs om Søholm Sø, Frøbjerg Bavnehøj og om Halen og Maden på »det hellige næs«. Tag med til imponerende gravhøje og til Assens, hvor Sukkerfabrikken nu er rådhus. Få indblik i Slaget ved Øksnebjerg, og læs om Glamsbjerg, Vissenbjerg, Aarup, Haarby og Tommerup Stationsby. Peter Willemoes, Løgismose Gods og æblefestivalen har også fået plads. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.
Bogen er baseret på indholdet om Assens Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 18: Middelfart, Assens, Nordfyn, Kerteminde, Nyborg og er suppleret med et kort over Assens Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Søren Steen Andersen.
Opdag Danmark – med Trap.
Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/assens-kommune/
Fakta
Bogen er på 80 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Assens Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 24. november 2021. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.
Fra bind til kommunebog
I juni 2021 udkom den 369 sider store Trap Danmark: Middelfart, Assens, Nordfyn, Kerteminde, Nyborg i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Assens Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Assens Kommune.
Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.
De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.
Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.
Trap Danmark lancerer også digitale tjenester. trap.lex.dk giver adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Assens Kommune vil dog først blive tilgængeliggjort digitalt i 2022.
Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk
Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]
Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet.
Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse
Egholm
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download i høj opløsning på www.trap.dk/presse
I en tilnærmet hesteskoform snor Egholm sig ud i Lillebælt fra Bågøs nordvestlige hjørne. Den op til 150 m brede og knap 1,5 km lange halvø er dannet siden sidste istid af strandvolde og krumodder. Der er afsnøret flere små strandsøer, der ligger omkranset af lav strandeng med forskellige græsser, alm. salturt, strandasters og gåsefod. Tidligere var Egholm sin egen ø, men med tiden er den vokset sammen med Sommerodde og Bågø.
Fengers Konservesfabrik i Haarby
Foto: Haarby Lokalhistoriske Arkiv- download i høj opløsning på www.trap.dk/presse
Produktionen på Fengers Konservesfabrik i Haarby i 1950’erne. Virksomheden udviklede sig til en af Danmarks største producenter af marmelade, syltetøj samt frugt og grønt på glas og dåse.
Assens Sukkerfabrik
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download i høj opløsning på www.trap.dk/presse
Assens Sukkerfabrik var igennem 1900-tallet en af byens største og vigtigste arbejdspladser, men måtte lukke i 2006. Den tidligere sukkerfabrik blev i perioden 2006-11 ombygget til kommunens rådhus. De gamle industribygninger er bevaret, og deres hesteskoform danner en rådhusplads ud mod den 60 m høje skorsten. Årstiderne Arkitekter og Gråbrødre Arkitekter stod bag transformationen.
Dreslette Kirkegård
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download i høj opløsning på www.trap.dk/presse
Fra Dreslette Kirkegård er der en storslået udsigt over det bakkede sydvestfynske landskab og den rødkalkede kirke med usædvanligt tårn, der også er sømærke. På kirkegården findes en mindesøjle for Niels Rybergs hustru, Margrethe Dorothea Otte, udformet i 1785 af billedhuggeren Johannes Wiedewelt, og en urneafdeling med skulptur af Erik Brandt.