Trap Danmark: Allerød Kommune udkommer 23. nov.

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE

 

Download billedet på  www.trap.dk/presse

 

23. november 2018 udkommer Trap Danmark: Allerød Kommune

I september måned i år udkom den 390 sider store Trap Danmark: Frederikssund, Hillerød, Allerød, Hørsholm, Rudersdal i én samlet indbunden bog om de fem nordsjællandske kommuner. Bogen blev godt modtaget af presse, anmeldere og bogkøberne.

 

Nu bliver indholdet fra den store bog til fem selvstændige bøger – én for hver kommune.

 

Chefredaktør Niels Elers Koch udtaler:
”Hvor den store indbundne bog er oplagt at have liggende på sofabordet derhjemme for at nærstudere hele området, så er vores mindre kommunebøger oplagte til at give som gave og til at tage med på tur i den enkelte kommune. Det er samme indhold om naturen, landskabet, historien, byerne, kulturen og samfunds- og erhvervsforholdene, men kommunebøgerne – én for hver kommune – er mindre, med blødt omslag, og der er indlagt et topografisk tag-ud-kort over kommunen i målforholdet 1:75.000, så det er let at få overblikket.”

 

 

Trap Danmark: Allerød Kommune

Få omfattende viden om Allerød Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 143 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Lynge til Høvelte og fra Lillerød til Bastrup.

Læs om alt fra sjældne sommerfugle i Børstingerød Mose til spektakulære offerfund i Brudevælte Mose. Bliv klogere på Bastruptårnet, teglværkerne i Allerød og Blovstrød samt udtrykket Allerødtid. Få information om Jussi Adler-Olsens hjemstavn, Fritz Hansen A/S og Center Sandholm. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Allerød Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 27: Frederikssund, Hillerød, Allerød, Hørsholm, Rudersdal og er suppleret med et kort over København og omegn, inkl. kommunen i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Karsten Längerich.

Opdag Danmark – med Trap.

 

Eksempler på indhold:

 

Nedenstående billeder og billedtekster stammer fra bogen. Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

BØRSTINGERØD MOSE

 

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

 

Solen spejler sig i et vandfyldt tørveskær på en klar forårsdag i Børstingerød Mose. Tidligere blev der gravet store mængder tørv i mosen, hvor gårdene ejede hver deres lange, smalle tørvelodder. Tørvegravningen var omfattende, men ophørte i 1940’erne. Selv om de gamle tørveskær i dag er ved at gro til, udgør de stadig en markant del af mosen, hvor de bl.a. fungerer som ynglested for mange guldsmede og paddearter.

 

UGGELØSE KIRKE

 

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

 

Den romanske Uggeløse Kirke, som ligger markant på en bakketop i byens vestlige del, har til alle tider været synlig på lang afstand. I århundredernes løb er kirken blevet forsynet med flere tilbygninger, heriblandt tårnet.

 

 

 

MORÆNEFLADE VED KOLLERØD

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

 

Under de gule rapsmarker langs Kollerødvej ligger den jævne til let bølgende moræneflade, som karakteriserer området omkring Kollerød. Fladen blev skabt i sidste istid af Bælthavisen, da den under sit fremstød for ca. 18.000 år siden lagde et dække af morænemateriale hen over den vidtstrakte flodslette, som Nordøstisen forinden havde skabt.

 

 

Fakta om Trap Danmark: Allerød Kommune


Sidetal: 72 + indlagt kort over København og omegn, inkl. kommunen i målforholdet 1:75.000.  (falset i plastlomme)
Vejledende pris: 199,95 kr.
ISBN: 9788771810684

Kortet findes også som selvstændigt produkt til vejledende pris: 150 kr.
Her kan vælges mellem falset kort i plastlomme eller plankort til at hænge op.

Bogen og kortene kan købes/bestilles hos alle landets boghandlere.

 

 

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

 

De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

 

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i 2019. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis ønsket.

 

 

 

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]