Trap Danmark: Ærø udkommer 22. februar 2022

Pressemeddelelse,

NY TRAP DANMARK BOG OM ÆRØ KOMMUNE

Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Ærø
udkommer den 22. februar 2022

 

Få omfattende viden om Ærø Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 121 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Birkholm til Store Rise og fra Søby til Eriks Hale.

Tag med til søfartens Marstal, til den gamle bykerne i Ærøskøbing, og til Søby Volde ved Vitsø. Få indblik i, hvordan Ærø og Det Sydfynske Øhav tidligere var en sammenhængende landmasse, og hvordan øen har været delt i flere hertugdømmer. Læs om Ommelshoved, Voderup Klint med de særlige skredterrasser og den sjældne bille stor guldløber, og forstå, hvad det vil sige at »rende maske«. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Ærø Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 20: Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland, Ærø og er suppleret med et kort over Ærø Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Peter Hansted.

 Opdag Danmark – med Trap.

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/aeroe-kommune/

 

Fakta

Bogen er på 76 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Ærø Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 22. februar 2022. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

 

Fra bind til kommunebog

I september 2021 udkom den 320 sider store Trap Danmark: Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland, Ærø i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Ærø Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Ærø Kommune.

 

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

 

Trap Danmark findes også på trap.lex.dk, der giver adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indhold om Ærø Kommune indgår ligeledes i denne tjeneste.

 

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

 

Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet.
Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

Søby Måe og Vitsø

 

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download på www.trap.dk/presse  

Den karakteristiske Vitsø Vindmølle fra 1838 knejser over landskabet ved Søby Måe og Vitsø. Vådområdet Søby Måe udgør resterne af det store strandvoldssystem, som oprindelig afsnørede Vitsø fra havet. Fra 1950’erne og mange år frem blev der gravet sten og grus til anlægsarbejder på Ærø, hvilket ødelagde strandvoldene, men til gengæld skabte det nuværende store vådområde med strandenge, småsøer og vandhuller mellem Vitsø og Lillebælt.

 

Badehusene ved Ærøskøbing

 

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download på www.trap.dk/presse  

Små, kulørte badehuse lyser op langs Vesterstrand ved Ærøskøbing. De første badehuse dukkede op i begyndelsen af 1920’erne, og i dag står der 71 af de karakteristiske huse ved Ærøskøbing og 19 ved Marstal. Husene betragtes som bevaringsværdig kulturarv, og grundene, som de står på, er lejede for altid.

 

En særlig bygning på Marstal Havn

 

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Trap Danmark, 2020 – download på www.trap.dk/presse  

På den nordligste del af Marstal Havn ligger denne helt særlige røde træbygning. Den er fra 1917, og oprindelig blev her produceret redningsbåde. I dag huser bygningen foreningen Østerled Bådelaug af 1992, en gruppe af bådentusiaster, der ikke kun lægger energi i deres både, men også i bevaringen af bygningen.