Trap Danmark: Aabenraa Kommune udkommer 13. juni 2021

Pressemeddelelse,

NY TRAP DANMARK BOG OM AABENRAA KOMMUNE

 

Download bogens forside på  www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Aabenraa Kommune
udkommer den 13. juni 2021

Få omfattende viden om Aabenraa Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 143 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Nolde til Bovrup og fra Hovslund til Padborg.

Læs om altertavlen i Løjt Kirke, Sydbank, Fleggaard og det store Padborg Transportcenter. Bliv klogere på de danske sønderjyders leder, H.P. Hanssen, og på nutidens tyske mindretal. Franciska Clausen og Kunstmuseet Brundlund Slot er også med, ligesom Frøslevlejren, Tinglev Hedeslette og den farvestrålende bjergsalamander har fået plads. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Aabenraa Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 17: Tønder, Aabenraa, Sønderborg og er suppleret med et kort over Aabenraa Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Thomas Andresen.

Opdag Danmark – med Trap.

Læs om bogen her: https://trap.dk/kommunebog/aabenraa-kommune/

 

Fakta

Bogen er på 132 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over Aabenraa Kommune i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 249,95 kr. Bogen kan købes hos landets boghandlere og internetboghandlere fra den 13. juni 2021. Kortet findes også som selvstændige produkter. Som falset kort i plastlomme eller som planokort til at indramme og hænge op på væggen.

Fra bind til kommunebog

I marts 2021 udkom den 364 sider store Trap Danmark: Tønder, Aabenraa, Sønderborg i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Det er indholdet om Aabenraa Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Aabenraa Kommune.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.
Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmark lancerer også digitale tjenester. trap.lex.dk giver adgang til information om steder, rettet mod både PC, tablet og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Aabenraa Kommune vil dog først blive tilgængeliggjort digitalt senere i 2021.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller nek@trap.dk
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller pl@trap.dk

 

Eksempler på indhold
Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf på den måde, som der står under fotoet.
Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

Tinglev Mose

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020 – download på www.trap.dk/presse

En træbro krydser Almstrup Bæk, som løber gennem den centrale del af Tinglev Mose. Broen indgår i det omfattende stisystem, der blev påbegyndt i forbindelse med genopretningsprojektet og stod færdigt i 2006. På lange strækninger udgøres stisystemet af plankestier, som hæver sig op over den fugtige moseflade

 

Det centrale Aabenraa

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020 – download på www.trap.dk/presse

Nørreport i det centrale Aabenraa, umiddelbart vest for Aabenraa Havn, udgør den nordligste del af det langstrakte forretningsområde, der strækker sig mod syd til Søndergade. En stor del af området er udlagt til gågade, hvor de handlende i ro og mag kan foretage deres indkøb.”

 

Altertavlen i Løjt Kirke

Altertavlen i Løjt Kirke

Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark 2020 – download på www.trap.dk/presse

Altertavlen i Løjt Kirke fra ca. 1520. Midterfeltets Golgatafortælling adskiller sig fra andre Golgatascener, idet den i et fremadskridende handlingsforløb sammenvæver en række scener, som viser Kristi lidelser langfredag, fra korsbæringen tidligt på dagen til gravlæggelsen ved dagens slutning. Måske afspejler tavlen tankegangen i tidens mysteriespil, hvor passionshistoriens enkelte scener blev udspillet på forskellige scener, mens processionen bevægede sig igennem byen.