Trap Danmark 6. udgave, bind 5: Aalborg udkommer 22. januar 2018

Pressemeddelelse,

Trap Danmark 6. udgave, bind 5: Aalborg
udkommer 22. januar 2018

I de kommende år vil danskerne blive præsenteret for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Vi kan nu præsentere det næste bind i bogværket, som kommune for kommune beskriver de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmarks 6. udgave, bind 5 giver en omfattende og rigt illustreret stedsspecifik viden om Aalborg Kommune.

 

I alt har 143 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Tystrup til Kongerslev og fra Farstrup til Hals.

Find information om alt fra Limfjordens betydning for fiskeri og handel til fodboldklubben AaB, der har sit udspring i en cricketklub dannet af engelske ingeniører. Udforsk naturen i Lille Vildmose, De Himmerlandske Heder og Hammer Bakker, og gå på opdagelse i herregården Store Restrup, fæstningen Aalborghus og den fornemme renæssancebygning Jens Bangs Stenhus. Bliv klogere på Aalborgs udvikling fra industrisamfund til kultur- og videnssamfund og Aalborg Universitets samspil med erhvervslivet. Få viden om Aalborg Lufthavn, der blev besat af den tyske besættelsesmagt og i den forbindelse omfattende udbygget. Læs om den tidligere købstad Nørresundby, cementproduktionens historie og om Grevens Fejde, hvor Skipper Clements bondehær besejrede den jyske adel i slaget ved Svenstrup. Mød desuden en række af kommunens forfattere og kunstnere som Jakob Ejersbo, Jacob Paludan, Christjern Schobius og mange flere. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Trap Danmarks redaktion står for at indsamle, redigere og formidle faglig viden om hele Danmark. Indholdet skrives af udvalgte fageksperter og konsolideres af fagkonsulenter. Trap Danmark har desuden et fagligt råd, der sikrer de overordnede redaktionelle retningslinjer. Se mere på www.trap.dk/holdet-bag

Vejledende udsalgspris for Trap Danmark: Aalborg er kr. 419,95. Bogen kan købes gennem såvel internetboghandlere som hos alle landets boghandlere.

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i 2018. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis ønsket.

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected] eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

 

 

 

 

 

 

 


Eksempler på indhold i Trap Danmark: Aalborg

Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf. Billederne kan downloades i høj kvalitet på www.trap.dk/presse/

 

AALBORGS HAVNEFRONT

 

Aalborg havnefront og Havn

Foto Tao Lytzen/Trap Danmark

 

Industrien langs Aalborg Havnefront er blevet transformeret og erstattet af ny spektakulær arkitektur og er blevet billedet på Aalborgs forvandling fra industriby til kultur- og vidensby. Det iøjnefaldende Musikkens Hus er tegnet af østrigske Coop Himmelb(l)au og ligger side om side med CREATE Aalborg Universitet og Larsen Waterfront med 254 ungdomsboliger, der begge er tegnet af Henning Larsen Architects. Den industrielle fortid markeres af det tidligere kraftværk Nordkraft, som ses bagerst til højre i billedet. Nordkrafts transformation til kulturhus er foretaget af CUBO Arkitekter.

 

Ålborg Liv

Foto: Tao Lytzen/Trap Danmark

Aalborgs centrale havnefront. Bagerst til venstre ses nye ejerboliger i musikkvarteret – tæt på en af Nordjyllandsværkets gamle kulsiloer, der nu bruges til flyveaske, og som rives ned for at give plads til flere boliger. Ved Honnørkajen har Viking Star med plads til 928 passagerer lagt til kaj. Til højre skimtes Utzon Center.

 

 

 

 

 

 

AALBORG PORTLAND

 

Aalborgs havnefront.

Foto: Tao Lytzen / Trap Danmark

 

Aalborg er en universitets-, videns- og kulturby – men i høj grad også stadig industriby. I den østlige del af havnen er vartegnet fortsat Aalborg Portlands

store produktionsanlæg i Rørdal.

 

Aalborg Portland

Foto: Tao Lytzen/Trap Danmark
Kridtet og leret i Rørdal har siden 1889 været udgangspunktet for cementproduktionen hos Aalborg Portland, der i dag er

en global virksomhed med en førerposition på verdensmarkedet for hvid cement.

 

 

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk