Opstartsmøde med 22 kommuner fra Region Syddanmark

Pressemeddelelse,

○ Nu begynder Trap Danmarks omfattende arbejde med at beskrive alle kommunerne i Region Syddanmark ○ Redaktionelt opstartsmøde tirsdag den 8. januar med udvalgte repræsentanter for 22 kommuner ○ Bøgerne udkommer i 2020 og 2021.

OPSTARTSMØDE – REGION SYDDANMARK: Det store topografiske værk Trap Danmark udkommer i disse år for sjette gang med en helt ny beskrivelse af alle danske kommuners natur, landskab, historie, kultur, byer samt samfunds- og erhvervsliv. Et faktamættet og flot illustreret bogværk på 34 bind, 98 kommunebøger og et digitalt univers bliver det til, når hele landet er beskrevet ved udgangen af 2021.

Indtil videre er der udkommet bøger for alle kommuner i Nordjylland, på Djursland og i Nordsjælland. Bøgerne har den væsentligste viden med om hver kommune – fra det mest almindelige til det mest specielle. Indholdet spænder bredt: fra arkæologiske fund til ny kunst i det offentlige rum. Fra geologiens dybder til kirkerum og hverdagens foreningsliv. Fra plante- og dyreliv i skove og søer til viden om erhvervsvirksomheder og det politiske liv.

Nu er turen kommet til de 22 kommuner i Region Syddanmark. Tirsdag den 8. januar afholdes et officielt opstartsmøde på Vejle Bibliotek, hvor 14 personer fra Trap Danmarks redaktion, der til daglig har til huse i Hørsholm, møder udvalgte og indbudte repræsentanter fra de 22 kommuner for at høre deres bud på, hvad der er det væsentligste at få beskrevet om netop deres kommune, og hvem der vil være velegnede som forfattere.

Chefredaktør Niels Elers Koch fra Trap Danmark udtaler:
Vi har set meget frem til dette opstartsmøde. For Trap Danmark er det særdeles vigtigt, at den lokale indsigt og viden inddrages, når vi på redaktionen skal udvælge såvel emner som de fagfolk, der bliver de egentlige forfattere til værket. Vi har bedt de udvalgte repræsentanter fra de 22 kommuner om at forberede en topti-liste over, hvad de synes er det vigtigste at få med i beskrivelsen af deres egen kommune, og hvem der vil være egnede som forfattere.

Efter tirsdagens møde påbegyndes det egentlige redaktionelle arbejde, hvor fagredaktører hos Trap Danmark bl.a. rådfører sig med fagkonsulenter og kommunernes repræsentanter om at finde de bedst egnede forfattere, der så får bestillinger på at skrive de enkelte afsnit. Bøgerne for kommunerne i Region Syddanmark vil udkomme i syv bind i 2020 og 2021.

Kommunerne, der er repræsenteret ved tirsdagens møde i Vejle er:
Assens, Billund, Esbjerg, Fanø, Fredericia, Faaborg-Midtfyn, Haderslev, Kerteminde, Kolding, Langeland, Middelfart, Nordfyn, Nyborg, Odense, Svendborg, Sønderborg, Tønder, Varde, Vejen, Vejle, Ærø og Aabenraa.

Læs mere om indholdet i Trap Danmark her: https://trap.dk/indhold/

Se allerede udkomne bøger her: https://trap.dk/alle-udkomne-boeger/

Se planlagte udgivelsestidspunkter her: https://trap.dk/udgivelser/

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected] eller
kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

Bag udgivelsen af Trap Danmarks sjette udgave, står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond.

H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark.