Høje-Taastrup, Albertslund, Glostrup, Rødovre, Ishøj, Vallensbæk udkommer 26. februar

Pressemeddelelse,

Årets første udgivelse fra Trap Danmark kommer 26. februar

 

Trap Danmark, 6. udgave, bind 30: Høje-Taastrup, Albertslund, Glostrup, Rødovre, Ishøj, Vallensbæk

Download billeder af bogen i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 Trap Danmark: Høje-Taastrup, Albertslund, Glostrup, Rødovre, Ishøj, Vallensbæk udkommer 26. februar 2019.

Trap Danmark 6. udgave, bind 30 giver en omfattende og rigt illustreret, stedsspecifik viden om Høje-Taastrup, Albertslund, Glostrup, Rødovre, Ishøj og Vallensbæk Kommuner. I alt har 187 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Hedehusene til Rødovre Centrum og fra Islev til Vallensbæk Strand.

Bliv klogere på Fingerplanen og den omfattende byplanlægning, og tag med til huslejeboykot på Galgebakken. Få viden om smeltevandsdalen Store Vejleådal, og få et indblik i kommunernes indvandring, pendlingsstrømme og kunst i det offentlige rum. Læs om Damhuskroen, ARKEN og Hedeland Naturpark, der er opstået i et tidligere grusgravsområde. Få viden om Hvissingestenen og Hovedstadens Letbane, og bliv bekendt med Ishøjfyrsten samt dværgpunktumbillen, der holder til i Ejby Mose. Læs om Vestvolden og om indsamlingen af 5-kroner til plantning af træer mellem Hersted Høje og Motorring 4. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Opdag Danmark – med Trap.

 

Hvordan bindet er blevet til

Trap Danmarks redaktion står for at indsamle, redigere og formidle faglig viden om hele Danmark. Indholdet skrives af udvalgte fageksperter og konsolideres af fagkonsulenter. Trap Danmark har desuden et fagligt råd, der sikrer de overordnede redaktionelle retningslinjer. Se mere på www.trap.dk/holdet-bag

Pris og sidetal
Vejledende udsalgspris for det indbundne bind Trap Danmark: Høje-Taastrup, Albertslund, Glostrup, Rødovre, Ishøj Vallensbæk er 419,95 kr., og sidetallet er 346. Bogen kan købes hos boghandlere i hele landet og hos internetboghandlere.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

 

De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

 Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og De første digitale udgivelser udkommer i slutningen af 2019. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis det ønskes.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

 

 Eksempler på indhold
i Trap Danmark: Høje-Taastrup, Albertslund, Glostrup, Rødovre, Ishøj, Vallensbæk

 

Billeder og tekst på de efterfølgende sider må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmarks indhold og med kreditering af fotograf. Download billeder i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

 

TORSTÅRN

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede i høj opløsning på www.trap.dk/presse

På hovedaksen syd for Høje Taastrup Station står Bjørn Nørgaards Torstårn fra 1986, der med sine 26 meter er en af de største monumentalskulpturer i landet. Tårnet rejser sig otte etager op på pladsen og kan ses vidt omkring. Om natten lyser den blåt, gult, grønt og lilla. Forneden ses seks nøgne, keramiske mands- og kvindefigurer, der indeni kontrasteres af 12 malede figurer. Nørgaard trækker på billeder fra hele den vestlige kunsthistorie såvel som fra alle andre kulturer på tværs af tid og geografi. På denne måde forener han den visuelle mangfoldighed og stedets mangfoldighed.

 

 

 

HERSTED HØJE

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

Midt i Vestskoven ligger Hersted Høje, fra hvis top der er god udsigt hen over den unge skov til Herlev Hospital, som kroner horisonten mod nordøst. Vestskoven blev primært etableret for at give Vestegnens borgere et rekreativt skov- og naturområde. I driften af den store statsskov ligger hovedvægten derfor også på friluftslivet og naturværdierne, mens vedproduktionen er af mindre betydning.

 

 

ØSTERVANGKIRKEN

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede i høj opløsning på www.trap.dk/presse

Østervangkirken er et sjældent eksempel på en moderne rundkirke, indviet i 1970 og tegnet af Holger Jensen. Forbilledet for den runde kirketype går tilbage til gravkirken på Golgata i Jerusalem. Kirken er bygget i enkle geometriske former som en stor cylinder, mens det fritstående klokketårn er en firkantet kampanile tegnet af arkitektens søn, Lars Jensen, og først opført i 2009.

 

KAFFETÅRNET

Kaffetårnet i Rødovre

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede i høj opløsning på www.trap.dk/presse

Kaffetårnet, den høje, tårnlignende kafferisteribygning med det karakteristiske integrerede ur, er blevet et vartegn for Rødovre. Bygningens arkitektur var banebrydende for sin tid, da det er et af de første danske eksempler på en industribygning, hvor selve produktionen indgår som arkitektonisk motiv, og hvor virksomhedens brand og arkitektur blev forsøgt tænkt sammen. Bygningen består af to dele: en lukket silo og et glashus, hvor kaffemalingen fandt sted. Den transparente facade muliggjorde, at man udefra kunne følge med i produktionen.

 

MEVLANA MOSKÉ

Mevlana Moské i Ishøj Kulturhus

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede i høj opløsning på www.trap.dk/presse

Mevlana Moské i Ishøj Kulturhus er en af Danmarks første moskéer. Den blev etableret i 1980 og har ligget på sin nuværende placering iden år 2000. Til moskéen hører også en café og undervisningslokaler. Den tilknyttede kulturforening har omkring 500 medlemmer. Mevlana er det tyrkiske navn for den persiske digter og mystiker Jalalu-d-Din Rumi. På billedet ses bedesalen med mihrab (bedeniche) for enden. Mihrab angiver retningen for bønnen og er altid placeret i den væg, der vender mod kabaen i Mekka.

 

 

VALLENSBÆK LANDSBY

Vallensbæk Landsby

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede i høj opløsning på www.trap.dk/presse

Det velbevarede gadenet i Vallensbæk Landsby afspejler i høj grad landsbyens udstrækning før udskiftningen i 1780’erne. Enkelte gårde og huse, som Bygaden 38, der er opført i første halvdel af 1700-tallet, viser ligeledes tilbage til den historiske landsby, der har sine rødder i middelalderen.