H.K.H. Kronprinsen til Aalborg ved præsentation af seks nye udgivelser fra Trap Danmark

Pressemeddelelse,

 

H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark, der i disse år udgiver den 6. udgave af det omfattende værk om Danmark. For hver af landets 98 kommuner beskrives naturen og landskabet, historien, byerne, kulturen og samfunds- og erhvervsforholdene i detaljer. Ved udgangen af 2021 har Trap Danmark udgivet et indbundet bogværk på 34 bind, 98 kommunebøger og et digitalt univers, der dækker hele landet.

Kronprinsen deltager ved præsentationen af de næste seks bøger, der afslutter Trap Danmarks beskrivelse af Nordjylland og tager hul på resten af landet. Det foregår ved et arrangement for inviterede gæster med Aalborg Kommune som vært. Borgmestre fra de otte beskrevne kommuner er inviteret som talere ved arrangementet.

Sted: Utzon Center, Slotspladsen 4, Aalborg
Dato: Mandag den 22. januar 2018 kl. 14:45-16:30
Hvem: Inviterede gæster
Arrangør: Trap Danmark
Vært: Aalborg Kommune
Presseadgang: Ved forudgående tilmelding – Se nedenfor.

Konkret præsenteres følgende seks nye bøger:

Indbundne bind fra bogværket:

  • Trap Danmark: Aalborg (udkommer 22. januar)
  • Trap Danmark: Randers, Norddjurs, Syddjurs (udkommer 22. januar)

Nye kommunebøger:

  • Trap Danmark: Morsø Kommune
  • Trap Danmark: Vesthimmerlands Kommune
  • Trap Danmark: Rebild Kommune
  • Trap Danmark: Mariagerfjord Kommune

Kommunebøgerne udkommer den 29. januar.

Om Trap Danmark:
Trap Danmark bygger på en lang og helt enestående tradition. Den første udgave af Statistisk-topographisk Beskrivelse af Kongeriget Danmark, siden kendt som Trap Danmark, var forfattet af Frederik 7.s kabinetssekretær Jens Peter Trap og udkom 1856-60. Værket er efterfølgende blevet opdateret fire gange, men det er omkring et halvt århundrede siden sidst.

Den nye udgave er et omfattende univers af levende fortællinger, tværfaglige beskrivelser og leksikale informationer om Danmark. Her finder du – for de enkelte steder i landet og for landet som helhed – den væsentligste viden om geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst, arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv. Hvad enten du ønsker oplysninger om rådhuset i Ebeltoft, Tøndermarskens dyreliv, Nørrebros historie, Middelfarts erhvervsstruktur, Bornholms vandfald, Læsøs tanghuse eller lollandske dialekter, finder du svaret i Trap Danmark.

Bogværket på 34 bind er et læseværdigt, sammenhængende og rigt illustreret værk om landets 98 kommuner og landet som helhed. Det er en beskrivelse af Danmark, hvor Trap Danmark i samråd med nationale og lokale forskere og eksperter har udvalgt det væsentligste – fra det mest almindelige til det mest specielle. Bogværket er skrevet af et stort hold af landets førende forskere og eksperter, redigeret af fagredaktører og valideret af eksterne fagkonsulenter. Desuden har Trap Danmarks Faglige Råd fastlagt de overordnede redaktionelle principper og kriterier.

Udgivelsen er støttet af Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond.

H.K.H. Kronprinsen er protektor.

Yderligere information hos:
Peter Lyth, kommunikationsansvarlig, Trap Danmark på telefon 4050 1833 eller [email protected]

Adgang for pressen til arrangementet i Aalborg:
Tilmelding er nødvendig. Send e-mail til Peter Lyth på [email protected] med angivelse af navn, titel, telefonnummer og medie senest den 18. januar.

Fotomuligheder ved ankomst og under arrangementet.

Der er pressebriefing for den tilmeldte presse den 22. januar kl. 14:15 i Utzon Park Room.