H.K.H. Kronprinsen deltager ved præsentationen af 15 nye bøger fra Trap Danmark

Pressemeddelelse,

H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark, der i disse år udgiver den 6. udgave af det omfattende værk om Danmark. For hver af landets 98 kommuner beskrives naturen og landskabet, historien, byerne, kulturen og samfunds- og erhvervsforholdene i detaljer. Ved udgangen af 2021 har Trap Danmark udgivet et indbundet bogværk på 34 bind, 98 bøger om de enkelte kommuner og et digitalt univers, der dækker hele landet.

Kronprinsen deltager ved præsentationen af de næste 15 bøger, der afslutter Trap Danmarks beskrivelse af kommunerne i Region Hovedstaden – med undtagelse af selve Københavns Kommune. Det foregår ved et arrangement for inviterede. Borgmestrene fra de 19 beskrevne kommuner er blandt talerne ved arrangementet.

Sted: DTU, Bygning 202, Biosfæren
Dato: Tirsdag den 23. april 2019, kl. 14:45-17:00
Hvem: Inviterede gæster
Arrangør og vært: Trap Danmark, idet DTU venligst lægger lokaler til
Presseadgang: Ved forudgående tilmelding – se nedenfor.

Konkret præsenteres følgende 15 nye bøger, der alle udkommer den 23. april:

 • Trap Danmark: Egedal Kommune
 • Trap Danmark: Furesø Kommune
 • Trap Danmark: Ballerup Kommune
 • Trap Danmark: Herlev Kommune
 • Trap Danmark: Gladsaxe Kommune
 • Trap Danmark. Lyngby-Taarbæk Kommune
 • Trap Danmark: Gentofte Kommune
 • Trap Danmark: Frederiksberg Kommune
 • Trap Danmark: Høje-Taastrup Kommune
 • Trap Danmark: Albertslund Kommune
 • Trap Danmark. Glostrup Kommune
 • Trap Danmark: Rødovre Kommune
 • Trap Danmark: Ishøj Kommune
 • Trap Danmark: Vallensbæk Kommune
 • Trap Danmark, bind 31: Brøndby, Hvidovre, Tårnby, Dragør, Bornholm.

Om Trap Danmark:
Trap Danmark bygger på en lang og helt enestående tradition. Den første udgave af Statistisk-topographisk Beskrivelse af Kongeriget Danmark, siden kendt som Trap Danmark, var forfattet af Frederik 7.s kabinetssekretær Jens Peter Trap og udkom 1856-60. Værket er efterfølgende blevet opdateret fire gange, men det er omkring et halvt århundrede siden sidst.

Den nye udgave er et omfattende univers af levende fortællinger, tværfaglige beskrivelser og leksikale informationer om Danmark. Her finder du – for de enkelte steder i landet og for landet som helhed – den væsentligste viden om geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst, arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv. Hvad enten du ønsker oplysninger om rådhuset i Ebeltoft, Tøndermarskens dyreliv, Nørrebros historie, Middelfarts erhvervsstruktur, Bornholms vandfald, Læsøs tanghuse eller lollandske dialekter, finder du svaret i Trap Danmark.

Bogværket på 34 bind er et læseværdigt, sammenhængende og rigt illustreret værk om landets 98 kommuner og landet som helhed. Det er en beskrivelse af Danmark, hvor Trap Danmark i samråd med nationale og lokale forskere og eksperter har udvalgt det væsentligste – fra det mest almindelige til det mest specielle. Bogværket er skrevet af et stort hold af landets førende forskere og eksperter, redigeret af fagredaktører og valideret af eksterne fagkonsulenter. Desuden har Trap Danmarks Faglige Råd fastlagt de overordnede redaktionelle principper og kriterier.

Udgivelsen er støttet af Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond.

H.K.H. Kronprinsen er protektor.

Yderligere information hos:
Peter Lyth, kommunikationsansvarlig, Trap Danmark på telefon 4050 1833 eller [email protected]

Adgang for pressen til arrangementet:
Tilmelding er nødvendig. Send e-mail til Peter Lyth på [email protected] med angivelse af medie, navn, funktion (fotograf/journalist), telefonnummer og e-mailadresse senest den 16. april. Der er fotomuligheder ved ankomst og under arrangementet.

Der er pressebriefing for den tilmeldte presse den 23. april kl. 14:15 på DTU, bygning 202.