Ny bog om Tårnby Kommune udkommer 8. oktober 2019

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE
NY TRAP DANMARK BOG OM TÅRNBY KOMMUNE

Trap Danmark: Tårnby Kommune

Download billedet på www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Tårnby Kommune
udkommer den 8. oktober

Få omfattende viden om Tårnby Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 107 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Kalvebod Fælled til Saltholm og fra Kastrup til Ullerup. Bliv klogere på vandtårnet og den middelalderlige kirke. Oplev den nyindvandrede dagsommerfugl ilia i Pinseskoven, og læs om Kastrup Lufthavn, Flyvergrillen og luftfartens samfundsøkonomiske betydning. Få også viden om Øresundsforbindelsen og den lille, kunstige ø Peberholm. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Tårnby Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 31: Brøndby, Hvidovre, Tårnby, Dragør, Bornholm og er suppleret med et kort over København og omegn, herunder Tårnby Kommune, i målforholdet 1:75.000 og et forord af borgmester Allan S. Andersen.

Opdag Danmark – med Trap.

https://trap.dk/kommunebog/taarnby-kommune/

Fakta

Bogen er på 80 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over København og omegn i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95. Bogen kan købes hos landets boghandler og internetboghandlere.

6 stjernet anmeldelse

I april måned i år udkom den 374 sider store Trap Danmark: Brøndby, Hvidovre, Tårnby, Dragør, Bornholm i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Bogen blev godt modtaget med en 6-stjernet anmeldelse i Nordjyske Stiftstidende. Det er indholdet om Tårnby Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Tårnby Kommune.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.  Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer til november.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

Eksempler på indhold:

De efterfølgende billeder og billedtekster stammer fra Trap Danmark: Tårnby Kommune.
Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning på www.trap.dk/presse

DEN BLÅ PLANET

Trap Danmark: Tårnby Kommune. Den Blå Planet. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark.

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Den Blå Planet, der blev indviet i 2013, er et af Nordeuropas største akvarier med omfattende formidling og oplevelsestilbud. Bygningen er inspireret af en strømhvirvel og er tegnet af 3XN. Oprindelig lå Danmarks Akvarium i Charlottenlund, men kravene til plads og oplevelser gjorde en flytning nødvendig. I dag huser Den Blå Planet 53 akvarier med i alt syv mio. liter vand og tusindvis af forskellige fisk og havdyr. Akvariet er en erhvervsdrivende fond, som i 2017 havde 96 ansatte, svarende til 57 årsværk, og et samlet besøgstal på 552.983.

KALVEBOD FÆLLED

Trap Danmark: Tårnby Kommune. Kalvebod Fælled. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark.

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Lyset bliver gyldent, mens skyggerne langsomt kryber ind over Hejresøen på en frostkold eftermiddag i februar. Hejresøen i det sydøstlige hjørne af Kalvebod Fælled er et vigtigt fugleområde, og især i træktiden raster et stort antal vandfugle ved søen. Fuglene kan bl.a. iagttages fra fugletårnet på søens sydside.

KASTRUPVÆRK

Trap Danmark: Tårnby Kommune. Kastrupværk. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark.

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Kastrupværk, der blev anlagt 1749‑53 af den tyske stenhugger Jacob Fortling, er et eksempel på den tidlige industrialisering i Danmark. Som stenhugger havde Fortling interesser i kalkforekomsterne på Saltholm, som han udvandt og fik fragtet til Kastrup. Industrikomplekset Kastrupværk kom til at omfatte både kalkbrænderi og fra 1752 et teglværk samt en fajancefabrik; sidstnævnte med produktion i årene 1755‑94. I 1838 indrettedes også et bryggeri, heraf stedets nutidige navn, Bryggergården. Produktionen af kalk ophørte i 1955. Det fredede anlæg blev renoveret 2006‑08, og der blev etableret boliger og erhvervslokaler. Her ses en af de tre portbygninger samt en gulkalket husrække th. med en hejsekvist.