Bog om Hvidovre Kommune udkommer 8. oktober 2019

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE
NY TRAP DANMARK BOG OM HVIDOVRE KOMMUNE

Trap Danmark: Hvidovre Kommune

Download billedet på www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Hvidovre Kommune
udkommer den 8. oktober

Få omfattende viden om Hvidovre Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold.

I alt har 96 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Avedøresletten til Bjerget i Kystagerparken og fra Hvidovre Station til Avedøre Holme, der i dag er blandt landets største erhvervsområder. Tag med til Risbjerg og Strandmark, og få historien om Nordlund Vingård og Hvidovre Hospital. Få indblik i Filmbyen, Avedøre Stationsby, Vestvolden og Hvidovre Kirke. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Hvidovre Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 31: Brøndby, Hvidovre, Tårnby, Dragør, Bornholm og er suppleret med et kort over København og omegn, herunder Hvidovre Kommune, i målforholdet 1:75.000 og et forord af borgmester Helle Moesgaard Adelborg.

Opdag Danmark – med Trap.

https://trap.dk/kommunebog/hvidovre-kommune/

 

Fakta

Bogen er på 76 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over København og omegn i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95. Bogen kan købes hos landets boghandler og internetboghandlere.

6 stjernet anmeldelse

I april måned i år udkom den 374 sider store Trap Danmark: Brøndby, Hvidovre, Tårnby, Dragør, Bornholm i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Bogen blev godt modtaget med en 6-stjernet anmeldelse i Nordjyske Stiftstidende. Det er indholdet om Hvidovre Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Hvidovre Kommune.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer til november.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

Eksempler på indhold:

De efterfølgende billeder og billedtekster stammer fra Trap Danmark: Hvidovre Kommune.
Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

AVEDØRE HOLME

Trap Danmark: Hvidovre Kommune. Avedøre Holme. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark.

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Mellem Kalvebodbroens bropiller skimtes Avedøreværket. Det iøjnefaldende kraftværk ligger på Avedøre Holme, som danner Hvidovre Kommunes sydkyst. Tidligere bestod sydkysten af vidtstrakte strandenge med småøer og holme, men en mangel på industrigrunde i hovedstadsområdet betød, at Avedøre Holme blev inddæmmet og afvandet i 1960’erne.

 

HÆTTEMÅGER VED KYSTAGERPARKEN

Trap Danmark: Hvidovre Kommune. Hættemåger ved Kystagerparken. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark.

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

I det svindende dagslys har en flok hættemåger samlet sig på stensætningerne langs Kystagerparken. Her i slutningen af oktober har mågerne for længst iklædt sig vinterdragten, og først i februar-marts får de deres karakteristiske mørkebrune hætter tilbage. I 1960’erne, da området syd for Harrestrup Ås udløb blev inddæmmet, og Kystagerparken opstod, lå den danske bestand af hættemåger på ca. 400.000 par. Selv om bestanden er gået voldsomt tilbage siden da, er hættemågerne stadig et almindeligt syn langs Hvidovre Kommunes østkyst.

NUSRAT DJAHAN MOSKÉEN

Trap Danmark: Hvidovre Kommune. Nusrat Djahan Moskeen. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark.

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

I kommunen ligger Danmarks første og stadig aktive moské. Moskéen med navnet Nusrat Djahan Moskéen hører under Islams Ahmadiyya Djamâ’at og blev indviet i 1967. Moskéen blev tegnet af John Zachariassen og har et karakteristisk kuppeltag. Trossamfundet blev godkendt i 1974 som det første muslimske trossamfund i Danmark og har en særlig historie, da det blev etableret af danske konvertitter sidst i 1960’erne. Siden modtoges indvandrere og nye borgere med muslimsk baggrund. Derudover er der i Hvidovre en anden moské, Avedøre Moské, som er en menighed under Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse (Diyanet), som er det største muslimske trossamfund i Danmark.