Bog om Brøndby Kommune udkommer 8. oktober 2019

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE
NY TRAP DANMARK BOG OM BRØNDBY KOMMUNE

Trap Danmark: Brøndby Kommune

Download billedet på www.trap.dk/presse

Trap Danmark: Brøndby Kommune
udkommer den 8. oktober

Få omfattende viden om Brøndby Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold.

I alt har 104 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Brøndbyvester til Bakkeskoven og fra Brøndbyøster til Strandparken. Læs om alt fra rytterskoler og haveforeninger til sabotageaktionen mod cykelfabrikken Globus. Bliv klogere på NKT og Nilfisk, og læs om Hall of Fame i Idrættens Hus. Sivas og Martin Bigum er også med. Det samme er Politiskolen, Vestbad og Brøndby IF. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Brøndby Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 31: Brøndby, Hvidovre, Tårnby, Dragør, Bornholm og er suppleret med et kort over København og omegn, herunder Brøndby Kommune, i målforholdet 1:75.000 og et forord af borgmester Kent Max Magelund.

Opdag Danmark – med Trap.

Læs om bogen her: www.trap.dk/kommunebog/broendby-kommune/

Fakta

Bogen er på 72 sider i blødt omslag og bagerst er der et kort over København og omegn i målforholdet 1:75.000. Vejledende pris er 199,95. Bogen kan købes hos landets boghandler og internetboghandlere.

6 stjernet anmeldelse

I april måned i år udkom den 374 sider store Trap Danmark: Brøndby, Hvidovre, Tårnby, Dragør, Bornholm i én samlet indbunden bog som del af det store 34-binds Trap Danmark bogværk. Bogen blev godt modtaget med en 6-stjernet anmeldelse i Nordjyske Stiftstidende. Det er indholdet om Brøndby Kommune fra denne bog, der nu bliver til en selvstændig bog om Brøndby Kommune.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur.  Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer til november.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]

Eksempler på indhold:

De efterfølgende billeder og billedtekster stammer fra Trap Danmark: Brøndby Kommune.
Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning på www.trap.dk/presse

BRØNDBYPARKEN

Trap Danmark: Brøndby Kommune. Brøndbyparken. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Brøndbyparken med Brøndbyøster Torvs højhuse fra 1951 og de grønne områder var et moderne alternativ til brokvarterernes utidssvarende boligforhold. Lys og luft var slagordene for den nye tids byggeri. Kay Fisker forenede de traditionelle, røde mursten med nye betonkonstruktioner i enkle rytmer med den nyeste komfort som køleskabe og toilet og bad. Granitskulpturen i forgrunden er fra 1977 og udført af Edgar Funch.

 

BRØNDBYSKOVEN

Trap Danmark: Brøndby Kommune. Brøndbyskoven. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Foto. Nana Reimers/Trap Danmark

Sollyset spiller og glimter i de nyudsprungne bøgetræers friskgrønne løv på en forårsdag i Brøndbyskoven mellem Brøndbyøster og Holbækmotorvejen. Tanken om et skovområde syd for Brøndbyøster opstod i 1940’erne. Københavns Kommune ejede området, som skulle udnyttes til et fremtidigt boligbyggeri, men mod at kommunen fik ret til at bygge boliger i den sydlige del af området, blev der omkring 1950 indgået aftale om at plante skov på en del af arealet.

 

BRØNDBYVESTER LANDSBY

Trap Danmark: Brøndby Kommune. Brøndbyvester Landsby. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Brøndbyvesters gamle landsby er stadig velbevaret, som det kan opleves bl.a. i området omkring Bygaden og Gildhøj. De stråtækte huse og Brøndbyvester Kirke står i kontrast til den moderne forstadsbebyggelse med boligblokke, villa- og rækkehuskvarterer, institutioner og industriområder, der opstod omkring landsbyen efter 2. Verdenskrig.