PRESSEMEDDELELSE

Download billedet på www.trap.dk/presse
13. november 2018 udkommer Trap Danmark: Helsingør Kommune
I juni måned i år udkom den 376 sider store Trap Danmark: Halsnæs, Gribskov, Helsingør, Fredensborg i én samlet indbunden bog om de fire nordsjællandske kommuner. Bogen blev godt modtaget af presse, anmeldere og bogkøberne.
Nu bliver indholdet fra den store bog til fire selvstændige bøger – én for hver kommune.
Chefredaktør Niels Elers Koch udtaler:
”Hvor den store indbundne bog er oplagt at have liggende på sofabordet derhjemme for at nærstudere hele området, så er vores mindre kommunebøger oplagte til at give som gave og til at tage med på tur i den enkelte kommune. Det er samme indhold om naturen, landskabet, historien, byerne, kulturen og samfunds- og erhvervsforholdene, men kommunebøgerne – én for hver kommune – er mindre, med blødt omslag, og der er indlagt et topografisk tag-ud-kort over kommunen i målforholdet 1:75.000, så det er let at få overblikket.”
Trap Danmark: Helsingør Kommune
Få omfattende viden om Helsingør Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 165 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Hornbæk til Helsingør og fra Ålsgårde til Kvistgård.
Læs om Øresundstolden, Kronborg, Hamlet og Holger Danske. Få indblik i tiggerklostrene, den 5 ha store højmose Skidendam og det sagnomspundne kongeslot Gurre. Få viden om alt fra Helsingør Værft til Hellebæk Kohave, og tag med til M/S Museet for Søfart og på Kulturværftet. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.
Bogen er baseret på indholdet om Helsingør Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 26: Halsnæs, Gribskov, Helsingør, Fredensborg og er suppleret med et kort over kommunen i målforholdet 1:75.000 og et forord af borgmester Benedikte Kiær.
Opdag Danmark – med Trap.
Eksempler på indhold:
Nedenstående billeder og billedtekster stammer fra bogen. Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning på www.trap.dk/presse
HORNBÆK PLANTAGE

Hornbæk Plantage.
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse
På en klar novemberdag udnyttes det sidste dagslys til en gåtur langs Øresund i nordkanten af Hornbæk Plantage. Oprindelig blev plantagen etableret som et værn mod den stadige sandflugt, som hærgede store dele af Nordsjælland. De første bevoksninger bestod af skovfyr, men siden er plantagen blevet betydelig mere varieret. Her på den gamle havbund nord for Nordre Strandvej er det dog stadig hårdføre træarter som skovfyr, østrigsk fyr og bjergfyr, der dominerer skovbilledet.
HELSINGØR STATION

Helsingør Station ca. 1896.
Foto: Museerne Helsingør
OBS! Fotokreditering: Museerne Helsingør. Download billede på www.trap.dk/presse
Helsingør Station ca. 1896. Stationens rigt ornamenterede interiør blev renoveret 1984‑87. Blandt andet blev de oprindelige flisegulve genskabt, og dekorationer på vægge og loft blev afdækket. Stationen blev i 1987 valgt til Årets Hus i Helsingør, og i 1990 blev hovedbygningen og perrontagene fredet.
HORSERØD HEGN

Horserød Hegn.
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse
Langdysse i Horserød Hegn. Der er bevaret en del storstensgrave fra yngre stenalder i skoven, da Horserød Hegn, som frem til 1783 var del af Tikøb Nordskov, ikke har været under plov siden udskiftningen.
SANKT MARIÆ

Sankt Mariæ Kloster.
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse
De velbevarede kalkmalerier på hvælvene i Sankt Mariæs søndre sideskib. Malerierne, der er udført ca. 1480‑90, omfatter både fremstillinger af Jesu barndomshistorie, scener af Jesu Lidelse, Kristus og apostlene samt fantasiblomster og masker.
HORNEBY ÅS

Horneby ås.
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse
Om foråret, inden træerne springer ud, træder Horneby Ås tydeligt frem i landskabet. Den mere end 2 km lange, øst-vestgående ås ligger lige syd for Hornbæk. Åsen blev dannet under sidste istid, hvor smeltevand under isen eroderede sig ned i både jordoverfladen og den overliggende is. Med tiden blev mellemrummet fyldt op med sand og grus, og da isen forsvandt, stod det tilbage som en langstrakt bakke; en såkaldt ås. Da Horneby Ås repræsenterer en forholdsvis sjælden landskabsform, blev den fredet i 1947.
Fakta om Trap Danmark: Helsingør Kommune
Sidetal: 124 + indlagt kort over kommunen (falset i plastlomme)
Vejledende pris: 219,95 kr.
ISBN: 9788771810653
Kortet findes også som selvstændigt produkt til vejledende pris: 125 kr.
Her kan vælges mellem falset kort i plastlomme eller plankort til at hænge op.
Bogen og kortene kan købes/bestilles hos alle landets boghandlere.
Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.
De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.
Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.
Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i 2019. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis ønsket.
—
Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk
Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]