Trap Danmark: Halsnæs Kommune udkommer 13. november 2018

Pressemeddelelse,

PRESSEMEDDELELSE

Forsiden af bogen Trap Danmark: Halsnæs Kommune.    

Download billedet på  www.trap.dk/presse

 

13. november 2018 udkommer Trap Danmark: Halsnæs Kommune

 

I juni måned i år udkom den 376 sider store Trap Danmark: Halsnæs, Gribskov, Helsingør, Fredensborg i én samlet indbunden bog om de fire nordsjællandske kommuner. Bogen blev godt modtaget af presse, anmeldere og bogkøberne.

Nu bliver indholdet fra den store bog til fire selvstændige bøger – én for hver kommune.

Chefredaktør Niels Elers Koch udtaler:
”Hvor den store indbundne bog er oplagt at have liggende på sofabordet derhjemme for at nærstudere hele området, så er vores mindre kommunebøger oplagte til at give som gave og til at tage med på tur i den enkelte kommune. Det er samme indhold om naturen, landskabet, historien, byerne, kulturen og samfunds- og erhvervsforholdene, men kommunebøgerne – én for hver kommune – er mindre, med blødt omslag, og der er indlagt et topografisk tag-ud-kort over kommunen i målforholdet 1:75.000, så det er let at få overblikke

 

Trap Danmark: Halsnæs Kommune

Få omfattende viden om Halsnæs Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 156 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Hundested til Auderød og fra Hesselø til Ølsted Sydstrand.

Bliv klogere på Asserbo Plantage og på Melby Overdrev, der er et af Sjællands største hedeområder. Læs om alt fra Frederiksværks krudt og kanoner til kunsthåndværk og sandskulpturer i Hundested. Få indblik i Knud Rasmussens Hus og kommunens bronzealdergravhøje og sæler. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Halsnæs Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 26: Halsnæs, Gribskov, Helsingør, Fredensborg og er suppleret med et kort over kommunen i målforholdet 1:75.000 og et forord af borgmester Steffen Jensen.

Opdag Danmark – med Trap.

 

Eksempler på indhold:

 

Nedenstående billeder og billedtekster stammer fra bogen. Billederne må bruges i forbindelse med omtale af Trap Danmark og med kreditering af fotograf. Download billederne i høj opløsning på www.trap.dk/presse

 

 

ASSERBO PLANTAGE

Trap Danmark: Halsnæs Kommune.
Asserbo Plantage.
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark.

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

Skovfyrrene i Asserbo Plantage strækker sig op over et fladt landskab af gamle havaflejringer og flyvesand. Fra 1500- til 1700-tallet blev området ramt af en voldsom sandflugt, som helt opslugte Asserbo og tvang folk til at flytte fra hus og hjem. Selv om sandflugten for længst var ophørt, da Asserbo Plantage blev etableret, titter sandet stadig frem mange steder i plantagen.

 


INDUSTRIEN I HALSNÆS KOMMUNE

Trap Danmark: Halsnæs Kommune.
Industri i Halsnæs Kommune
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

Der er kun få større industrivirksomheder i Halsnæs Kommune. Størst er russiskejede NLMK DanSteel A/S. Råmaterialerne er bl.a. de såkaldte slabs, der hver uge ankommer med skib fra Rusland.

 

GJETHUSET

Trap Danmark: Halsnæs Kommune.
Gjethuset.
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark.

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

 

Gjethuset danner i dag rammen om Frederiksværks kultur- og musikhus, men blev opført som støbehus i to etaper 1761‑63 og 1766‑67. Den trelængede bygning er i kampesten med rødt, helvalmet tegltag. Indgangspartiet er markeret af en refendfuget midtrisalit, der krones af en frontispice.

 

BRO MELLEM KULTURER

Dansk Serbisk Organisation arrangement i Frederiksværk 07.05.2016

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse


Den serbiske kultur har dybe rødder i Frederiksværk. Dansk Serbisk Organisation danner bro mellem kulturerne, når de afholder arrangementer med serbisk folkedans og nationaldragter. Billedet stammerfra Tesla Kulturfestival i Skjoldborgparken.

 

 

ISEFJORDS UDMUNDING I KATTEGAT

 

Trap Danmark: Halsnæs Kommune.
Hundested.
Foto: Nana Reimers/Trap Danmark.Foto: Nana Reimers/Trap Danmark. Download billede på www.trap.dk/presse

 Husene på Skansevej nord for Hundested Havn ligger med udsigt over Isefjords udmunding i Kattegat. Her kan man også besøge Skansen ved Spodsbjerg, der er resterne af et skanseanlæg fra 1807, opført som led i Englandskrigene.

 

Fakta om Trap Danmark: Halsnæs Kommune


Sidetal: 96 + indlagt kort over kommunen (falset i plastlomme)
Vejledende pris: 199,95 kr.
ISBN: 9788771810639

Kortet findes også som selvstændigt produkt til vejledende pris: 125 kr.
Her kan vælges mellem falset kort i plastlomme eller plankort til at hænge op.

Bogen og kortene kan købes/bestilles hos alle landets boghandlere.

 

 

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og de første digitale udgivelser udkommer i 2019. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis ønsket.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Yderligere information kan fås ved henvendelse til
chefredaktør Niels Elers Koch på 2123 0742 eller [email protected]
eller kommunikationsansvarlig Peter Lyth på 4050 1833 eller [email protected]